Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.9
av 5

Magnolia


Magnolia är som en väv som visar upp livsöden i en serie händelser som både är självständiga och del av en och samma historia. Det är ett porträtt av en ensam stad där kärleken ibland hamnar i skymundan och samtidigt en resa i själens hemliga irrgångar.


Originaltitel Magnolia
Regissör Paul Thomas Anderson
Manus Paul Thomas Anderson
Genre Drama, 90-tal
Skådespelare Tom Cruise, William H Macy, Jeremy Blackman, Melinda Dillon, Luis Guzmán, Julianne Moore, John C Reilly, Jason Robards, Philip Seymour Hoffman, Alfred Molina, Philip Baker Hall, Melora Walters, April Grace, Art Frankel, Felicity Huffman, Michael Bowen
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 19641
Filmnummer 81

Recensioner

Skapad 2019-12-22 av tribute
Regissören bakom Magnolia är Paul Thomas Andersson. Han är sedan tidigare känd för bland annat filmen ”Boogie Nights”, utgiven 1997, i vilken flera ur Magnolias rollbesättning återfinns. Just...   Läs mer »

Skapad 2019-12-10 av flair_3
När Hollywood verkligen vågar sig på lite djärvare, mer konstnärliga filmer brukar de lyckas väldigt bra. Magnolia tillhör raden av filmer som låter flera parallella handlingar belysa ett tema...   Läs mer »

Kommentarer


Spomenka
2023-05-22
Den är ett mästerverk - ibland. Skådespelet är bisarrt bra, men karaktärerna känns inte verkliga. Jag upplever det lite som att det är ett par tre skärmar mellan mig och filmen nästan hela tiden. För mig känns den i inte helt organisk, däremot är den ganska disträ och gapig.
Rai
2022-01-31
Tja, Tom Cruise hm, men filmen var okej, kanske lite konstig...
mammene
2022-01-17
Minst sagt en egendomlig film, händelser som vävs in i varandra eller inte. Mycket i livet är sammanträffanden som vi kanske inte tänker på, nu i denna film så får man se helheten, som en väv. Allt läggs ihop och varvas. Musiken var hemsk, allrahelst i början, trodde hela tiden att det var en introduktion, men den fortsatte och fortsatte. Så det förstörde mycket för mig, blev så irriterad. Annars kan jag tycka att det är en stor konst att få ihop alla trådar, ja som sagt en mycket märklig historia/historier.
Hardcore87
2020-05-09
Minst 10 år sedan jag såg denna film. Tyckte den var bra då, nu när jag är äldre förstår jag denna filmen på ett annat sätt. Och det är i positiv bemärkelse. Det här är ett mästerverk från början till slut. Alla i den här filmen söker någon form av försoning eller samhörighet och mening med sin existens. antingen med sig själv eller med andra eller allt på en gång och. Och allt efter filmen pågår vävs den ihop med en välkänd händelse, ni som sett filmen förstår vad jag menar. Kan inte plocka ut en skådespelare som sticker ut från mängden. Alla gör ett grymt jobb. Mästerverk från början till slut.
92axha10
2017-10-07
Väldigt intressant film som använder sig av symbolism och drar paralleller. Karaktärerna är bra och skådespelet utsökt. Kanon!
RustyFilm
2016-12-07
En fängslande och lång film (3tim 10min) som är krångligt uppbyggd med flera parallella historier som på nått sätt finns under samma paraply. I en scen behövs det verkligen ett paraply, den som sett filmen vet vad jag menar. En annan scen som gillas är när låten "Save me" (det var väl den) går mellan skådespelarna som nån slags stafettpinne, kul.
supermancover
2016-10-06
Melora Walters gör ett otroligt vackert porträtt av en trasig mänska som har en chans att bli lagad igen. Otroligt av många andra med, men hon stack ut nåt så enormt.
Dele
2016-01-21
En fin genomtänkt och snitsigt ihopsatt historia som hittar det gemensamma i att vara människa, och bristen på och längtan efter kommunikation oss emellan. Mycket starka känslouttryck, ibland kanske lite väl dramatiserade.
ergopliroforia
2015-11-19
"sometimes when it hurts you feel bad" - Mahatma Ghandi
Spidde
2015-10-28
Det var mer än tio år sedan jag såg Magnolia senast, men efter att nu ha sett om den känner jag att jag måste höja betyget till en femma. Film blir knappast mer perfekt än såhär. Ett mästerverk av en allmänt mästerlig regissör. Rekommenderas till alla.
Visa äldre kommentarer »