Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
4.1
av 5

Maffiabröder


Under 30 år följs den unge Henry Hills karriär mot den inre kretsen av maffian. Eftersom han är halvirländsk kan han inte nå den riktiga toppen och misstankar börjar riktas mot honom både från polisen och de egna.


Originaltitel Goodfellas
Regissör Martin Scorsese
Manus Nicholas Pileggi, Martin Scorsese
Genre Drama, Kriminalare, Thriller, 90-tal, Biografi
Skådespelare Ray Liotta, Robert De Niro, Joe Pesci, Paul Sorvino, Lorraine Bracco, Frank Sivero, Catherine Scorsese, Mike Starr, Frank Vincent, Tony Darrow, Illeana Douglas, Frank Adonis, Samuel L Jackson, Paul Herman, Anthony Powers, Debi Mazar, Chuck Low, Michael Imperioli, Kevin Corrigan, Frank Pellegrino, Tony Sirico
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 16430
Filmnummer 574

Recensioner

Skapad 2019-12-20 av ByronBlue
\"As far back as I can remember, I've always wanted to be a gangster.\...   Läs mer »

Skapad 2019-12-16 av BobbyPeru
Martin Scorsese's klassiker är, i mitt tycke, den bästa filmen om maffian och organiserad brottslighet i allmänhet. Alltså bättre än storfilmerna Gudfadern och uppföljaren. Orsaken är att Maff...   Läs mer »

Skapad 2019-12-12 av paycheck
Här får man följa Henry Hills liv från när han var ung till han var vuxen. Han fick upp ögonen för maffian när han var i tonåren och började springa ärenden åt dem. Han slutade att gå til...   Läs mer »

Kommentarer


Dream
2023-08-20
Bästa maffiarullen ihop med "Gudfadern" som aldrig blir tråkig trots att den är 146 minuter. Är även lite av en julklassiker dessa rullar skulle jag vilja säga. Det hör typ till att man slänger på en sådan här, ihop med bl. a. någon Fantazy eller någon slags western klassiker runt högtiderna.
Golazo
2021-07-24
En av de bästa filmer som gjorts. Andra är Casino och Gudfadern. Åh bra, det verkar som ni lyssnade på mitt förslag att ha möjlighet att redigera sitt inlägg. Bra.
hsimpson
2020-01-23
Vilken smörja! Att följa samhällets bottenskrap i 146 minuter är inte riktigt min kopp te...
sodomiten
2018-12-29
Hur kan man ge mindre än 5:a till detta? Joe Pesci, Ray Liotta och Rob de Niro hade gärna fått vara med i alla filmer på 80-talet.
Hypostas
2018-04-04
Sänkning till trea efter omtitt i anhedoniskt tillstånd.
StaffanE71
2017-12-23
Kanske aningens för lång, men fullständigt briljant Maffiafilm. Ett måste. 5'a.
StureStenhög
2017-07-04
Jag mindes den som bättre, men visst är det fortfarande bra det här. Det är utan tvekan en underhållande gangsterrulle, men eftersom det inte riktigt är min genre, så hade jag nog behövt något mer än det. Scorsese är dock verkligen i sitt esse här och han har skapat en gangstervärld som känns väldigt levande. Imponerande också att han får filmen att flyta på så bra trots dess episodiska natur. I övrigt får vi bra skådespelare (Joe Pesci ger sannerligen lynnigheten ett ansikte), ett skönt soundtrack, och snygga kameraåkningar. Det är dessutom riktigt roligt emellanåt. De hade dock gärna fått vara lite mer sparsamma med berättarrösten. Men en stark trea landar det här iaf på
sawa
2017-07-02
Intressant, bra spel fast ganska förutsägbar.
mammene
2017-07-02
Jag är ingen älskare av maffiafilmer, tycker de ofta är dryga med dryga gubbar som går omkring och sprätter. Den här var väl ok, med brutal humor och historia som sägs bygga på verklighet så ok den gick an.
Misslovemovie
2017-06-25
Mycket är fantastiskt bra i denna film men efter ungefär halva filmen tappar man intresset lite.
Visa äldre kommentarer »