Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.4
av 5

Maffia!


Vi följer familjen Cortino genom ett århundrade. Den unga Vincenzo Cortino blir tvingad att lämna sitt hem i Sicilien och simmar över till Amerika där han blir en maffiaboss. Efter ett mordförsök hamnar han på sjukhus. Nu ligger hans brottsimperiums framtid i händerna på hans ständigt förvirrade söner.


Originaltitel Jane Austen's Mafia!
Alternativ titel Mafia!
Regissör Jim Abrahams
Manus Jim Abrahams, Michael McManus, Greg Norberg
Genre Drama, Komedi, Kriminalare, 90-tal
Skådespelare Olympia Dukakis, Billy Burke, Lloyd Bridges, Jay Mohr, Christina Applegate, Tony Lo Bianco, Pamela Gidley, Jason Fuchs, Joe Viterelli, Marisol Nichols, Vincent Pastore, Carol Ann Susi
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 2266
Filmnummer 2483

Recensioner

Skapad 2019-12-14 av Hippiekiller
Mafia är en parodi på alla maffiafilmer. Nästan alla scener är parodier från \"Gudfadern\". Jag finner detta kul, men det är säkert många som avskyr filmen. \"Mikey Blue eyes\" är också nån...   Läs mer »

Kommentarer


Barneyk
2015-09-23
Bland dom sämre Abrahams/Bröderna Zucker parodierna men klarar ändå tvåan, även om det är ganska knappt...
Krille80
2014-11-22
Jag gillar parodier och här har man valt att parodiera gansterfilmer, vilket är en väldigt tacksam uppgift med tanke på att karaktärerna i gansterfilmer redan är rätt stereotypa. Det finns en hel del roliga scener medan andra inte imponerar. Dock blir man underhållen och får en kul stund, perfekt för stunder då man inte kräver så mycket mer.
Ful_fisk
2013-08-09
Många usla fis- och snubbelskämt, men överlag riktigt kul. Knappast i klass med det Jim Abrahams gjorde några år tidigare i Hot shots- och Nakna pistolen-filmerna, men ändå godkänt. Gudfadern är filmen i stort fokus här och det funkar. Men det finns en hop med scener som man får ha lite överseende med.

2012-05-09
Smått oförlåtlig Gudfadernparodi som kastar skämt omkring sig utan att sålla de roliga från de tråkiga. Och ska man utvandra från Sicilien till USA, bör man göra det ombord på "Il Pacino".
karlmats
2012-03-24
När det kommer till humor finns det knappast någon bättre sub-genre än 80-90-talsfilmerna i Abrahams/Zucker-stil. Dialogen blandar ironi med random one-liners och man vågar knappt blinka för att inte missa de kreativa visuella skämten. Här ger man sig på bl.a. Gudfadern och även om resultat inte hamnar i topp i genren är det ändå ett klart värdigt tillskott. Det är oundvikligt att undvika usla skämt i en sån här film, men jag föredrar ändå toppar och dalar framför en jämn mellanmjölksrulle. Här har man vett att ta ett djupt andetag och sedan blåsa på allt vad man har tills luften tar slut, resultatet är en fartfylld film med lagom längd som aldrig blir tråkig. Som vanligt finns det godbitar i eftertexterna också och som vanligt blir man lite doktor Sadness när man inser att sådana här filmer inte görs längre. En stabil 3a.
Starlette
2011-11-01
Mysig och rolig parodi. Lloyd Bridges är ju bara för go!
Intro
2010-04-17
Kass film men fett rolig!!
JWolff
2010-01-05
För en gångs skull en film där parodierna håller! Jag är övertygad om att jag saknar allmänbildningen som behövs för att hänga med i alla parodisvängar, men den blev inte mycket sämre för det. Helt klart i toppen på prutthumorstegen!
ami86
2009-12-17
Jag såg den här för många år sen, och jag är inte så säker på om jag fortfarande skulle tycka den var lika hysteriskt kul som jag tyckte då. Man har ju trots allt mognat till lite över åren 8) Nej, men det är nice med lite lumpen ibland och jag har alltid gillat parodier, i synnerhet om de är lite smarta. Ska nog ta och se den här filmen igen, känner att jag behöver skratta lite ikväll.
Djason
2009-10-23
Totalt meningslös men det finns några guldkorn. Run florist run är ju klockrent.
Visa äldre kommentarer »