Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.3
av 5

Mad Detective


Kommissarie Bun är känd för sina okonventionella metoder att lösa brott. Han verkar nästan vara galen, vilket bekräftas den dag han skär av sig sitt eget öra och ger det som gåva till sin chef. Han får sparken. Fem år senare dyker ett olösligt brott upp, med korrupta poliser inblandade, och det finns bara en man som kan lösa det...


Originaltitel Sun Taam
Alternativ titel Shen tan
Regissör Johnny To, Wai Ka-fai
Manus Wai Ka-fai, Au Kin-yee
Genre Action, Kriminalare, Thriller, 2000-tal
Skådespelare Lau Ching-wan, Kelly Lin, Andy On, Lam Suet, Jo Kuk, Lam Ka-tung, Eddie Cheung Siu-fai, Flora Chan
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 175
Filmnummer 57551

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


daniel77
2013-10-27
Kräver en omtitt känner jag. Kändes bra, trots att jag inte följde med helt i alla svängar. En trea tills vidare.

2013-06-24
Inte lika våldsam som andra moderna asiatiska polisfilmer, men betydligt mer originell och tänkvärd där det hela hänger mer på känsla än på logik. Lite som en bra Lynch-film i Hong Kong-anda och ändå mer.
myslas
2013-05-15
Skruvat, klurigt och underhållande.

2012-03-02
välgjord men mycket rörig - stabil till stark 2a...jag ger inte upp To ännu dock
MilkMonkey
2009-09-16
verkligen bra för att vara To . . den borde ju förresten heta God of Detectives eftersom titlen är en parafras på "God of Gamblers", "God of Cookery", etc. Fast "Mad detective" är åsså rätt coolt
anni87
2009-03-25
en film med mycket bra karaktärer, de charmar, skrämmer och berör på en och samma gång. Luriga vändningar och vansinniga scener gör denna film komisk och allvarlig i en bra sammansättning. Gillar detta skarpt!
8bit
2009-03-24
Inte fullt så snygg och skönt märklig som Memories of Murder, men möjligen något mer uppstyrd och strukturerad. Väldigt enkel handling med allt annat än enkla karaktärer, vilket blir en mycket trevligare film än det kan låta. Rolig är den också, vilket aldrig är fel. Håller dock med film_Alex här, det är lite för många bjudningar ibland. Klar fyra för mig dock, slutet gör mycket för det betyget.
film_Alex
2008-09-14
Nyskapande och unik kriminalere av radarparet Johnny To och Wai Ka-fai. Den är en blandning av stilrent foto (mycket snyggt, liksom alltid), tankekarameller och en speciell humor. Jag älskar när man avviker lite från normen (mainstream) och är lite kreativ, utan att skala av för mycket och bryta helt mot narrativet, så att filmen fortfarande förblir underhållande. Det är också uppskattat att regissörerna inte underskattar publikens intelligens utan låter oss klura ihop pusselbitarna själva. Allt i allt en riktigt bra kriminalare som dock kräver lite mer av sin publik.
Mysharry
2008-05-11
En av de mest udda och fantastiska deckare jag sett. Otroligt sevärd. Och vilket slut! Jag måste definitivt se mer av Johnny To och Wai Ka-fai!
jp
2008-02-22
Annorlunda ingrediens ja, det här var riktigt bra och lite annorlunda. Johnny To och Lau Ching-wan tillsammans är fan i mig nåt av det bästa som finns.
Visa äldre kommentarer »