Maciste contro i mostri
Utspelar sig en miljon år före Kristus. Jorden är en hård plats att leva på för den gode soldyrakaren Doraks klan: är det inte köld eller svält så är det monster som förstör harmonin för det fredliga folket. Därför slår sig nomadklanen ner i en vacker dal en gång för alla. Det uppskattas dock inte av Fuwan, de måndyrkande och krigiska bergsfolket, som lever i närheten. De attackerar Doraks klan och kidnappar alla kvinnor, som ska offras till månguden. När allt verkar som hopplösast för Dorak folk dyker dock den godhjärtande och frihetsälskande hjälten Maciste upp, för att göra historien kort för Fuwans krigare...
Originaltitel | Maciste contro i mostri |
Alternativ titel | Colossus of the Stone Age, Fire Monsters Against the Son of Hercules |
Regissör | Guido Malatesta |
Manus | Arpad DeRiso, Guido Malatesta |
Genre | 60-tal, Fantasy |
Skådespelare | Reg Lewis, Luciano Marin, Margaret Lee, Andrea Aureli, Birgit Bergen, Nello Pazzafini, Miria Kent, Fulvia Gasser, Rocco Spataro, Ivan Peng |
Ett stycke snygga damer räddar upp den här rätt tunna Maciste-rullen. Och inte ska väl vår hjälte ränna runt på stenåldern heller? Något fulcharmigt monster piggar upp.
Maciste-filmerna är grymma!
Lite svag i mina ögon. men den duger... tycker doc det är lite konsigt att is-folket går runt halv nakna
en av de fläskigare maciste-rullarna tack vare alla de fina gummimonster vi bjuds på! i övrigt ere klassisk peplum - muskliga män utan kläder (reg lewis sneda leende kan fan smälta isberg), fagra damer med lite mer kläder å vackra låtsas-utomhusmiljöer i fina 60-tals färger.. kul grej att bruno mattei var sound editor till filmen! 3++
(Maciste-filmernas)
Ma-filmernas kvalitét handlar mycket om hur mycket man gillar hjälten. Och i fallet här så är han alldelse underbar: broilern Reg Lewis spelar Maciste med en hittils oöverträffad självgodhet och avtrubbad charm! Lägg till lite taffliga monster, lagom spännande stenåldersbataljer och kvinnlig fägring så har du en riktig höjdarfilm!