A Performance of Macbeth

Shakespeares tragedi om en ung skotsk adelsman som åtrår kungamakten och försöker ta den, pådriven av sin galna hustru och profetiska utsagor.

Originaltitel A Performance of Macbeth
Alternativ titel A Performance of Macbeth by William Shakespeare, Macbeth
Regissör Philip Casson
Manus Trevor Nunn
Genre 70-tal, Drama
Skådespelare Ian McKellen, Judi Dench, John Woodvine, Roger Rees, Ian McDiarmid, Bob Peck, Susan Dury, Judith Harte, Marie Kean, Griffith Jones

Mikka
2011-10-21
Det må vara en av de bättre filmatiseringarna av Shakespeare, men jag står ändå inte ut med det högtravande och stolpiga talet.

2008-02-05
extremt minimalist-shakespear-ös med fantastiska skådespelare. McDiarmids "Porter" är enastående!
Kurosawafan
2008-02-02
skönt med lite olika versioner (denna, polanskis, och Akiras osv.) Denna har helt klart sin plats som teaterversionen, har inte sett 1948 versionen
Hangaround
2007-02-22
Här fanns verklig kraft. McKellen och Peck är enastående i en annars helt fantastisk ensamle. Jag är dock inte överens med Dench Lady Macbeth, för mycket skrik, för mycket neuros för mig.
fruslug
2007-02-20
aaaaaaaaaah bästa skådisduon since.....?.!!!!Gosh!
cadja
2006-11-26
SUVERANA skadespelarinsatser och Judi Dench gor precis den Lady Macbeth jag sag i mitt huvud nar jag laste pjasen. Tyvarr var filmatiseringen alldeles for teatralisk. Vore det inte for skadespelarinsatserna skulle jag inte orkat kolla klart. Polanskis "film" ar battre som film, i mitt tycke.

2006-10-01
En svår film att sätta betyg på. Har man inte läst boken eller vet vad Macbeth handlar om så får man kanske inte ut så mycket av den. Men har man som jag läst boken så inser man vilken otroligt bra uppsättning denna filmen är. En otroligt stark fyra får det bli.
Matsdotter
2006-05-30
Judi Dench och Ian McKellen - precis så bra är det!