Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.8
av 5

Ma Rainey's Black Bottom


Spänningar uppstår när den banbrytande Ma Rainey – bluesens moder – och hennes band samlas för en inspelning i en studio i Chicago 1927.


Originaltitel Ma Rainey's Black Bottom
Regissör George C Wolfe
Manus Ruben Santiago-Hudson
Genre Drama, 2020-talet
Skådespelare Viola Davis, Chadwick Boseman, Glynn Turman, Colman Domingo, Michael Potts, Jonny Coyne, Jeremy Shamos, Taylour Paige, Dusan Brown, Joshua Harto, Quinn VanAntwerp
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 96
Filmnummer 138795

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


Sajmlajm
2023-02-19
Till skillnad från tidigare skribenter verkar det som att jag tycker mer om denna film. Levererar starkt skådespelarmässigt och Chadwick Boseman lyser verkligen. Manuset håller bra nivå och dialogerna och anekdoterna är bra, somliga berör mer än andra.
mammene
2021-04-28
Är lite ambivalent till det här, vissa scener var väldigt bra, tidsandan gestaltades bra, annat kändes för överspelat. Allra helst Levees roll, där jag tyckte att det spelades över för mycket. Kan inte säga att jag kände så mycket sympati för Ma, som kanske egentligen var meningen. Men i det stora hela blev det bättre efter hand, en stark tvåa får det bli.
StureStenhög
2021-04-26
Det är nog en bra film för vad den vill vara det här, men jag har som ofta lite svårt för den teatraliska stilen. Det fungerade i Fences som också baserades på en pjäs av August Wilson och hade lite samma stil, men jag tyckte nog helt enkelt att karaktärerna var intressantare där än vad de är här. Det här blir en film som jag hoppar lite in och ut i, det finns passager som jag uppskattar, men också många tillfällen när jag tappar intresset. Annars är tidsdetaljerna snyggt återskapade, och det hade varit kul att kunna gilla det här mer, men mer än till en ganska stark tvåa kan jag inte sträcka mig
Barneyk
2021-04-09
Jättebra. Varken mer eller mindre. Jag är ofta lite kluven till när en gör film av en pjäs på det här viset. Å ena sidan så blir det ofta välspelat och starkt. Men å andra sidan så blir det krystat och när det sällan lyckas nå det djup eller den styrka i sin berättelse som den siktar på så blir det lite off. Chadwick Boseman gör en av sina absolut bästa roller och det är verkligen tragiskt att han gick bort. En ganska stark trea där fyran dock aldrig är på tal.
MsA
2021-04-02
ok men sämre än jag trodde. Viola Davis är bra som vanligt men pratar som en kvinnlig Denzel ;) Chadwick är så saknad :(
myslas
2021-03-23
Bra film men fungerar nog bättre som pjäs. Boseman är hur som helst fantastisk i sin roll.
staten
2021-01-14
Snyggt producerad och smart filmad teater. De allegoriska inslagen blir kanske något övertydliga såhär på film men de känns ändå effektiva och relevanta. Fint ensembledrama med extremt bra skådespeleri i alla roller. Men jag hade hellre sett detta på en scen.
fridenpaden
2020-12-18
Är det här en filmatisering av en pjäs? Mycket snack, inte så mycket handling. [Edit: Står i sluttexterna att det är!)