Lyrro - Ut & invandrarna
Borta bra men hemma bäst? Nej, det stämmer nog inte riktigt - och har nog aldrig gjort. Lyrro - Ut & invandrarna är en sketch-artad film som handlar om att: Människan har alltid varit på väg. Ibland flyende från något men ofta också sökande efter något annat. Kanske är det bättre någon annanstans och kanske blir vi också bättre människor om vi får möjligheten att leva på en plats längre bort?
Originaltitel | Lyrro - Ut & invandrarna |
Alternativ titel | Kingdom of Sweden |
Regissör | Peter Dalle |
Manus | Peter Dalle |
Genre | Komedi, 2010-tal |
Skådespelare | Suzanne Reuter, Johan Ulveson, Claes Månsson, Peter Dalle, Björn Gustafsson, Nour El-Refai, Henrik Dorsin, Sanna Sundqvist, Karolina Furberg, Agnes Lindström Bolmgren, Mikaela Knapp, Mia Eriksson |
Jag minns inte om den var tvåa-usel eller etta-usel, men alltså, det här är inte bra. Nånstans mellan Yrrol och 2018 har Peter Dalle (much like John Cleese) gått och blivit en bitter gammal gubbe, det har varit rätt tydligt överallt man sett honom. Tråkigt att se.
Yrrol är ju en svensk komediklassiker som innehåller så många guldkorn. Lyrro lär inte bli ihågkommen av många. Här finns en eller två småroliga sekvenser men inget mer. Man kan undra vad som fick Peter Dalle att göra den här filmen när han uppenbarligen hade brist på inspiration och idéer. 2-
Jösses så oinspirerat! Jag undrar om de skrattade en enda gång under arbetet med denna film. Inte jättedåligt, bara intetsägande. (4/15)
Några bitar funkar bättre än andra men på det stora hela är det sömnigt. De har som tappat stinget och känns trötta nästan hela tiden (pun).
Väldigt ojämn, "Partiet kamraterna" är roliga liksom Johan Ulvesons nyhetsuppläsare men annars inget nämnvärt bortsett från att jag inte ser humorn i att släpa runt på en medvetslös Henrik Dorsin.
Sketchfilm, likt Yrrol (som är mer underhållande), men kanske mer politisk och utpekande. Det är möjligt att rent av allt i den här har viss koppling till nutidens verklighet, internetkultur eller Lorry. Den röda tråden är internetforum med nedvärderande kommentarer som är rasistiska, kränkande och baserade på rykten, fördomar och generaliseringar. Jag tycker att kopplingarna är tydliga, men kan förstå att den som inte ser sambanden, inte använder internet, inte sett vare sig Lorry eller Yrrol också har svårt att förstå filmen och upplägget. Uppfinnaren på patentbyrån tycker jag bara är pinsam. Bankscenen är pricksäker, men förutsägbar och enkelspårig. Någon sketch funkar, men känns inte helt rätt avvägd.
Förväntningarna var höga, Lorry och Yrrol var ju på topp, så besvikelsen var stor, inte mycket att skratta åt, Hr Dorsins scen t.ex. alldeles för lång för att vara ens i närheten av rolig. Det hade varit bättre om denna film aldrig gjorts, då hade man kunnat leva vidare med en önskan om att se något mer från Lorry-gänget. Sicken tur att jag inte betalt för att se eländet!
Ganska tramsig satir, men det funkar på mig här och jag skrattar ändå ganska ofta under filmen.
Hade inga höga förväntningar så jag ger den en svag tvåa, det fanns ändå några roliga saker här å där, banken å patentbyrån bl.a.
Riktigt stort magplask och en ovärdig uppföljare på en svensk humorklassiker. Hoppas många här får chansen på revansch någon annanstans för det är inte så här man vill vinka hejdå till en stora skara i alla fall före detta roliga komiker. Jätte tråkigt och cringen är svårsmält.