Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.3
av 5

Lyft Titanic


USA behöver en sällsynt metall för att färdigställa ett försvarssystem mot ICBMs. Enda kända mängden av denna metall försvann på Titanic. Nu får Dirk Pitt vid NUMA i uppdrag att hämta upp metallen. Man bestämmer sig för att det bästa sättet är att lyfta hela Titanic. Bygger på Clive Cusslers bok "Rise the Titanic"


Originaltitel Raise the Titanic
Regissör Jerry Jameson
Manus Clive Cussler, Adam Kennedy, Eric Hughes
Genre Drama, Action, Thriller, Äventyr, 80-tal
Skådespelare Jason Robards, Richard Jordan, David Selby, Anne Archer, Alec Guinness, M Emmet Walsh, Bo Brundin, Dirk Blocker, J D Cannon, Elya Baskin, Norman Bartold
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 116
Filmnummer 15099

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


Merwinna
2022-09-24
Jag tror att den här filmen hade verkat bättre, om man inte hade haft Camerons film att jämföra med. Den senare hade ju så mycket större budget, bättre specialeffekter och inte minst undervattensbilder på den riktiga Titanic. I jämförelse med det blir den här filmen enkel. Jag tycker även att hela intrigen om mineralet och ryssarna var onödig. Det tog bara tid och fokus från själva huvudgrejen: att finna och bärga Titanic. Det är ju en så stor grej i sig, så det hade inte behövts något mer. Trots detta så var filmen hyfsad: bra skådespelare, fint foto och några fina nästan-mäktiga ögonblick.
Steelbear
2021-08-09
Välgjord, och bättre än jag hade väntat mig. Musiken gav mig ENORMA James Bond-vibbar från dåtidens Bond-filmer.
Robkiller
2018-04-27
Såg väl påkostad ut, men rätt så tråkig. Rullar mest på. Går väl att se i brist på annat.
Bumbi78
2017-06-15
Kostsamt spektakel det här tydligen. Men jag gillade den faktiskt. Visst finns här småtrista pratiga partier, men ändamålet helgar medlen som de säger och det bjuds på en riktigt snygg sista tredjedel där effekterna anno 1980 inte går av för hackor.
Starkbröl
2014-05-25
Rätt dålig, tyvärr. Boken är däremot ganska bra, klassisk pulp. Läs den istället!
jonbo
2011-10-23
Nån borde sagt åt dem att filmens manus mer kändes som dokumentär än som spännande underhållningsfilm. Seg och ointressant, som iofs en bra dokumentär inte heller bör vara.
Grillo
2011-09-10
Bra musik och själva lyftandet var väldigt snyggt, filmen kändes inte 30 år gammal. Dock är historien väldigt sanslös och berättandet kändes lite ofokuserat. Sen kan det också bero på att jag såg den i omgångar. Klarar inte bechdeltestet.
undi46
2010-01-03
en film som är helt okej men som dock saknar en trovärdig story, trots detta gör dom någonting hyfsat av den och storyn fukar åndå, en svag trea

2009-07-26
Det ända som är nått att ha är när de faktiskt får upp titanic, ser rätt häftigt ut, men åhh så de drar ut på scenerna. Skit kass
Marre89
2009-04-12
Den var bättre än vad jag trodde när den började.. om än seg.
Visa äldre kommentarer »