Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.1
av 5

Luzzu


Den nyblivne pappan Jesmark tvingas av ekonomiska skäl överväga att sluta med det traditionella fisket hans familj har ägnat sig åt i generationer. I jakt på nya sätt att säkra brödfödan för familjen lockas han in i den maltesiska fiskeindustrins undre värld, något som skapar både samvetskval och slitningar inom familjen.


Originaltitel Luzzu
Regissör Alex Camilleri
Manus Alex Camilleri
Genre Drama, 2020-talet
Skådespelare Jesmark Scicluna, Michela Farrugia, David Scicluna, Uday McLean, Stephen Buhagiar, Frida Cauchi, Filip Sertic, Seda Güven, Julian Ferro, Baris Aytac, Serdar Özer, Nej Adamson, Büsra Ayaydin, Anvar Sadik, Enes Göçmen, Sedat Kalkavan, Sertan Erkaçan, Yunus Sanli
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 14
Filmnummer 141332

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


goeran
2022-01-14
Alex Camilleris neorealistiska drama Luzzu, som utspelas bland fiskare på Malta, ger inblick i en speciell miljö i Europas utkanter. Att anlita amatörer i rollerna kan innebära risker (man kan få lite Bresson-vibbar; och det menar jag inte som beröm) men samtidigt ger det stark autenticitet och trovärdighet att exvis huvudrollsinnehavaren, Jesmark Scicluna, själv är fiskare och behärska alla yrkets rutiner. Betyg 3.
karlmats
2021-11-16
En trevlig bekantskap om en subkultur man inte visste så mycket om på förhand. Extra kul att jag faktiskt var på Malta bara ett par veckor innan och såg de här färgglada fiskebåtarna ute vid kuststaden Marsaxlokk, nu väcks hela den sömniga staden till liv och man får genom den här lite halvt dokumentärliknande filmen en ökad förståelse för livet som fiskare, hur kämpigt de har det och hur EU påverkar deras vardag. Jesmark Scicluna sköter sig utmärkt i sin första skådespelarroll, att han är fiskare på riktigt ger ett extra lager av autencitet. Hans situation blir aldrig överdrivet jävlig som den lätt kan bli på film, men istället förmedlas känslorna och hopplösheten inför livets svårigheter på ett balanserat sätt. En bra start på filmfestivalen och jag tycker att den förtjänar sin 3a.