Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.5
av 5

Slottet i Cagliostro


Anime. Stortjuven Lupin och hans medhjälpare Jigen och Goemon hamnar i det lilla landet Cagliostro då de följer spåret från några falska sedlar. Lupin tvingas där rädda den vackra lady Clarisse från den onskefulle greven Cagliostro och lösa ett mysterium rörande en gömd skatt som daterar sig tillbaka till 1400-talet.


Originaltitel Rupan sansei: Kariosutoro no shiro
Alternativ titel Arsene Lupin and the Castle of Cagliostro, Lupin III: Castle of Cagliostro
Regissör Hayao Miyazaki
Manus Maurice Leblanc, Tadashi Yamazaki, Hayao Miyazaki, Monkey Punch
Genre Mysterium, Anime, Action, Romantik, Animerad, 70-tal
Skådespelare Sumi Shimamoto (röst), Kiyoshi Kobayashi (röst), Eiko Masuyama (röst), Gorô Naya (röst), Yasuo Yamada (röst), Tarô Ishida (röst)
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 1591
Filmnummer 9072

Recensioner

Skapad 2019-11-09 av
När Lupin och hans medhjälpare Jigen får tag i falska sedlar bestämmer de sig för att spåra källan. Deras letande leder dem till det lilla landet Cagliostro, som är förknippat med flera mysti...   Läs mer »

Kommentarer


fridenpaden
2021-08-25
Mycket charmig film. Vilken överraskning.
Rai
2021-03-05
Jag brukar faktiskt inte bry mig så mycket om storyn i dessa filmer, Jag ser dem bara som ren konst...
KyLLo
2019-02-05
Miyazakis första långfilm, vad jag förstått. Det är också den hittills svagaste jag har sett. Som helhet väldigt medioker. Ganska fult, en klyschig historia och övernaturliga superkrafter utan dess like. Känns riktad till smågrabbar och skulle nog göra sig bättre som tv-spel. Vissa scener funkar ändå.
Halofreak92swe
2019-01-26
Fantastiskt bra! Hur har jag lyckats missa denna när jag sett alla andra Miyazaki's mästerverk? Den är lite mindre seriös och något mer tramsig men så gullig och vacker och karaktären Lupin är störtskön! :)
HerrNenne
2019-01-03
Med liten reservation för en under filmens gång ordentligt ökande trötthet. Dock till del kommen av vad jag tyckte om filmen. Jag tyckte helt enkelt inte det var bra. Ointressant story, ointressanta karaktärer, tråkiga händelser. Känns som några avsnitt i andra halvan av en ointressant barn-tvserie.
Strongbow
2018-12-08
Inte samma djup som hans senare verk kanske. Men o så charmigt det är trots den klichéartade storyn. Svag fyra.
hsimpson
2018-11-10
Underbar!
Biberkolben
2018-10-25
Sanslöst snygg och häftiga gotiska miljöer. Dock lyckades den inte fånga mitt intresse hela vägen. Jag kommer dock definitivt att se om den i framtiden!
Zarquon
2017-08-13
Fartfylld, rolig, och väldigt snyggt animerad. Sen så kan man ju inte förvänta sig djupet från Ghibli-filmerna, denna ingår ju inte där.
#54
2014-03-01
Söt film, men det är nog en av Miyazakis svagare.
Visa äldre kommentarer »