Luce
Ett gift par med en adopterad son från krigsdrabbade Eritrea blir tvungna till att inse att deras perfekta bild av sonen får sig en törn när alarmerande saker kommer från en dedikerad lärarinna på skolan.

Originaltitel | Luce |
Regissör | Julius Onah |
Manus | Julius Onah, JC Lee |
Genre | Drama, 2010-tal |
Skådespelare | Naomi Watts, Octavia Spencer, Tim Roth, Kelvin Harrison Jr, Norbert Leo Butz, Andrea Bang, Marsha Stephanie Blake, Omar Shariff Brunson Jr, Noah Gaynor, Astro, Christopher Mann, Hannah Cabell |
Tycker man får fram så bra här hur ett uppvaknande sker, en misstänksamhet som smyger sig på, ovilligt. Den smärta som föräldrarna genomgår, som hittills levt med vetskapen att de gjort allt, som nu kanske blir omkullkastat. Många turer här fram och tillbaka där man som tittare inte är riktigt säker på någonting, alla svar får vi inte och slutet kanske lämnar lite att önska, men samtidigt vi får fundera. Vill också berömma det lysande skådespelet. Slutar med en stark trea.
Slutet suger verkligen men annars är filmen helt okej. Naomi Watts gör ett bra jobb.
En film som vill försöka säga något om vår tid utan att göra det på ett sätt som känns helt uppenbart, något som jag annars gärna brukar klaga på. Det blir en komplex framställning av komplicerade karaktärer. Det råder mycket tveksamheter kring vem som har gjort sig skyldig till vad, och kanske framför vad de har för motiv. Under filmens gång pendlar man fram och tillbaka om hur man ska bedöma skeendet och karaktärerna, och det är väldigt intressant. Utmärka skådespelarinsatser hjälper till också, och mycket tyder väl på att Kelvin Harrison Jr. kan se fram emot en framgångsrik karriär. Jag kan dock tycka att filmen lämnar lite för många lösa trådar efter sig, och den är lite stelt regisserad. Den är definitivt mer imponerande på det idémässiga planet än på det filmtekniska
Oväntat bra! Välspelad och ovanligt komplex och nyanserad för att vara en amerikansk film.