Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.7
av 5

Lovelace


Linda Lovelace blev 1970-talets mest omtalade kvinna efter porrfilmen ?Långt ner i halsen? som blev en sådan succé att den gjorde hårdporren rumsren. Men bakom kameran utspelades en annan historia fylld av övergrepp, misshandel och droger där Lovelace var en fånge i sitt eget äktenskap med producenten Chuck Traynor.


Originaltitel Lovelace
Regissör Rob Epstein, Jeffrey Friedman
Manus Andy Bellin
Genre Drama, Biografi, 2010-tal
Skådespelare Amanda Seyfried, Peter Sarsgaard, Sharon Stone, Robert Patrick, Juno Temple, Chris Noth, Bobby Cannavale, Hank Azaria, Adam Brody, James Franco, Debi Mazar, Wes Bentley, Eric Roberts, Lisa Gay Hamilton, Don McManus, David Gueriera, Chloë Sevigny
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 716
Filmnummer 99275

Recensioner

Skapad 2019-11-09 av Surftheworld
Lovelace berättar historien om Linda Boreman, en ung kvinna som över en natt blev ökänd genom sin roll i porrfilmen ”Deep Throat”. Filmen blev en kolossal publik- och kassasuccé. Den inspirera...   Läs mer »

Kommentarer


Bumbi78
2023-04-11
En utspädd Boogie Nights light där en kanske intressant historia hastas fram för fort. Väldigt lite snask och väldigt mycket tragik.
KyLLo
2019-01-02
En välspelad film om porrbranschen som faktiskt är seriös och har budskap.
Bomkia
2019-01-02
Rörande berättelse där särskilt Sarsgaard som totalt slem övertygar. 3a.
bnw
2018-08-02
Fantastiskt svårt att sätta betyg på. Jag får aldrig riktigt nåt grepp om vad jag tycker om den. Helt omöjligt att säga vad som är sant eller inte förstås, men för vad den är så tror jag det landar på 4-. Den har väl en hel del beröringspunkter med Lilja 4-ever, men den lyckas inte vara i närheten av lika direkt i tilltalet. Tror den försöker göra nån sorts poäng av att inte visa upp från början hur illa det är, men jag tycker inte det funkar särskilt väl. Bra iaf att den inte gick vidare i handlingen till när hon började bekämpa porrbranchen.
Stygga-Vargen
2017-07-31
Inte totalt värdelös men långtifrån lika bra och intressant som jag hade förväntat mig.
Barneyk
2017-06-28
Tafflig film som bitvis är sanslöst usel i sitt berättande. Men jag gillar verkligen greppet med att dela upp filmen så tydligt i 2 halvor för att visa olika perspektiv och det fungerar väldigt bra. Seyfried är riktigt bra i huvudrollen vilket hjälper. Första halvan är överlag mycket sämre och även om andra halvan är mycket bättre har den inte styrka och tyngd nog att leverera det den borde. Jag gillar dock hur den sätter så mycket skuld hos konservativa värderingar och missriktad välvilja, tyvärr är det extremt styltigt gjort.
Dele
2016-08-15
En ganska typiskt och försiktigt berättad lågbudgethistoria där det bara känns som det skrapas på ytan kring ämnena. Men det är en intressant historia.
Gordyal
2015-05-24
En ytterst medioker film som vi ska tvingas att beröras av för att den är "verklighetsbaserad". Det mest berörande med denna film är dock filmskaparnas skamlösa sätt att dra in ännu mera deg på Linda Lovelace. (5/15)
Gigi1943
2014-12-31
Ja ja ... är man förvånad över hur man tillrättalägger en sann historia så den ska passa in i dagens syn på ett känsligt ämne ---
Deepshit
2014-11-11
Helt okej biografi om Linda Lovelace och hennes relation till Chuck Traynor och porrbranschen. Peter Sarsgaard gör ett mörkt porträtt av Traynor och Amanda Seyfried funkar som Lovelace. Men det är ändå en stereotyp standard film som följer Hollywoods dramaturgiska mall. Man känner redan till allt och det bjuds aldrig på några överraskningar. Ett antal kända skådespelare dyker upp men får inte riktigt det spelrummet som det kanske hade behövt.
Visa äldre kommentarer »