Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.3
av 5

Love & Mercy


En biografi om den tillbakadragna låtskrivaren och musikern Brian Wilson, grundare till det legendariska popbandet The Beach Boys. Från hans framgångar inom musiken till hans nervsammanbrott och efterföljande möte med den kontroversiella terapeuten Dr Eugene Landy.


Originaltitel Love & Mercy
Regissör Bill Pohlad
Manus Oren Moverman, Michael A Lerner
Genre Drama, Biografi, 2010-tal
Skådespelare Paul Dano, John Cusack, Elizabeth Banks, Paul Giamatti, Jake Abel, Kenny Wormald, Brett Davern, Graham Rogers, Erin Darke, Joanna Going, Bill Camp, Diana Maria Riva, Erik Eidem, Dylan Kenin, Max Schneider, Nick Gehlfuss, Johnny Sneed, Teresa Cowles
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 444
Filmnummer 112701

Recensioner

Skapad 2019-11-14 av Stygga-Vargen
Nu har jag sett sammanlagt tre Beach Boys-relaterade filmbiografier, eller rättare sagt en miniserie och två långfilmer. Först ut var miniserien \"The Beach Boys: An American Family\", tätt följ...   Läs mer »

Skapad 2019-10-29 av Martin_Sj
I Love and Mercy skildras Beach Boys ledare Brian Wilsons liv. Filmen växlar mellan två tidsepoker. Under 60-talet håller en ung Brian på med inspelningen av skivan ”Pet Sounds”, men håller sak...   Läs mer »

Kommentarer


Zebulonm
2022-04-12
Helt okey. Lite lång kanske för sitt bästa.
Zebulonm
2022-04-12
Helt okey. Lite lång kanske för sitt bästa.
KyLLo
2020-12-27
Musiken är härlig, särskilt uppbyggnaden och stämmorna. The Beach Boys har jag lyssnat på sen jag var barn. Men den här filmen är tämligen misslyckad och gjord enligt precis samma mall som många andra biografiska filmer. Huvudpersonen framställs som dryg och avvikande (på ett negativt sätt) och sedan ska det helst förstärkas så mycket det bara går. Fokus ligger på skvaller, konflikter, enskilda övertramp, relationsproblem och allt negativt så att det blir riktigt osympatiskt och irriterande. Det är intressant att se hur låtarna kommer till. Men är man inte väldigt påläst har man ingen aning om vad som är sant och vad som inte är det. Fick inte ut mycket av den och tappade intresset mer och mer. Däremot började jag forska lite på egen hand. Jag visste inte att killarna har svenska rötter. Sedan har jag lyssnat på alla låtar från Pet Sounds. Tycker att de välbekanta hitlåtarna generellt är mycket bättre än de mindre kända balladerna.
mammene
2020-12-18
Gripande och mycket bra utfört, att varva de två delarna av Brians liv fungerade mycket bra. Att se hur han skapade sin musik utan "fusk" med riktiga musiker och olika ljud, känns som stor idérikedom. Men en tuff bransch är det onekligen, som realistiskt visas upp här. Ovanligt och otrevligt att se Giamatti i denna roll. Blev också sugen att lyssna på Beach Boys musik igen och då kanske den som inte spelats så ofta.
Dream
2020-12-13
Den här är skit bra. Borde fått en Oscar minst, men problemet är typ att filmen kom för sent. Idag går Oscars mest till politiskt korrekta, Avengers eller mysiga sång insats filmer.
StureStenhög
2017-08-14
En ovanligt lyckad biografifilm, och när det kommer till filmer om musiker är det nog en av de allra bästa. Men då har också filmskaparna förstått att om man försöker berätta allt så slutar det ofta med att man berättar just ingenting alls. Här fokuserar man på två perioder i Brian WIlsons liv och lyckas genom dem ringa in hans liv och gärning på ett mycket förtjänstfullt sätt. Både Dano och Cusack är väldigt bra som Wilson, och den tidigare delen lyckas bra med att skildra skapandeprocessen, men det är den senare delen som är den bästa. Kombinationen av Wilsons charmiga personlighet och det fördärv han befinner sig i är verkligen en vinnande kombination. Man blir ju dessutom påmind om hur många bra låtar Beach Boys faktiskt hade, och det blir inte sämre av att de gör sig ypperligt som filmmusik. Framför allt Wouldn't it be Nice används till god effekt. Stark trea
okidoki
2017-07-03
Enormt hoppig, långsam och tråkig,
Dutch
2017-01-22
Satan va bra de är beach böjs
Stygga-Vargen
2017-01-07
Skådespelarna är väl inte särskilt porträttlika, åtminstone om man jämför med andra Beach Boys-relaterade filmbiografier jag sett, och i Love & Mercy får man en helt annan bild av Marilyn än den som ges i Beach Boys: An American Family och Summer Dreams: The Story Of The Beach Boys. Men bortser man från det så var filmen faktiskt över förväntan och jag tycker det här är en av de bättre filmerna som gjorts på senare år. Även om man är insatt i Beach Boys och Brian Wilson så är filmen ändå intressant och man jag fick reda på ett par saker som jag inte kände till tidigare. Musiken är väldigt bra och skådespelarna gör väldigt bra ifrån sig. Stark 4:a.
swampblues
2016-07-05
Helt fantastisk film om ett känsligt geni som inte passade in i musikindustrin.
Visa äldre kommentarer »