Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.3
av 5

Love is the Devil


I Paris 1971 inviger Francis Bacon sin storartade retrospektiv på Grand Palais. George Dyer, som tagit en överdos, drömmer sig bort och återvänder till minnet av sitt inbrottsförsök i Bacons ateljé och det första mötet med konstnären. Bacon hyllas som konstnär, men hans privatliv med Dyer liknar mer och mer kaos. Medan Bacon omger sig med konstnärer, unga manliga prostituerade och alkoholister mitt i 60- och 70-talens dekadans går Dyer ned sig djupare och djupare på alkohol och droger


Originaltitel Love is the Devil - Study for a Portrait of Francis Bacon
Regissör John Maybury
Manus John Maybury
Genre 90-tal, Drama
Skådespelare Derek Jacobi, Tilda Swinton, Daniel Craig, Anne Lambton, Annabel Brooks, Adrian Scarborough, Karl Johnson, Richard Newbould
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 179
Filmnummer 6695

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


Zero75
2016-04-14
Gillade att han var så omöjlig att gilla i filmen. Kärlekslöst och stumt.
AlbinWesley
2015-09-29
Jag gillar det skeva fotot och stämningen tillräckligt mycket för att se förbi andra tillkortakommanden.
Tabu
2014-02-14
Bacon var mycket begåvad på färger och kombinationer av dessa och han kan få till det ordentligt bra med känsla för geometri och abstraktion i starka laddade bilder. Men hans måleri tenderar också att bli lite sladdrigt, slarvigt perspektivsmässigt och sirligt/flamboyant subversivt i en då entydigt negativ mening. Fast filmen handlar mer om personen än gärningen, om jag inte minns fel, och hade "studiokänsla" över sig.
jallek
2011-09-29
90-talsskräp
claudinne
2008-10-29
skådespeleriet is to die for! manuset känns lite tunnt, jag hade gärna grävt djupare i bacons måleri, istället för hans kärleksrelationer vilket inte får mig så intresserad. välspelad som sagt, som höjer betyget till en trea.

2008-08-21
Oengagerande
accatone
2007-12-24
Den var för intensiv. De försökte alltid förstärka alla intryck, vilket gjorde filmen lite övergjord
Gewehr
2007-12-09
Relevant på många sätt. Men inte särskilt välgjord och jag håller med Logos om att bacon framställs lite väl mycket som en profet. Men skrev min C-uppsats i konstvetenskap om Bacon och känner att han är förhållandevis rättvist porträtterad, även om karaktärerna känns lite väl onyanserade. En svag trea.

2005-04-26
Ingen toppfilm, trots goda skådespelarprestationer (Derek Jacobi är otroligt lik Bacon till utseendet) och ett fint hantverk. Manuset förstör tyvärr det mesta. Att låta Bacon framstå som en frasmakare, som närmast talar i bevingade ord, är verkligen dåligt. T o m hans mest berömda citat - "Champagne for my real friends, real pain for my sham friends!" - finns med. Vanliga samtal består ju så mycket oftare av brus, avhuggna meningar, svammel osv. Att inget av det finns med i replikskiftena sänker trovärdigheten. Sen är personporträtten rätt onyanserade. Nej! Undvik denna.
DickLaurent
2004-09-28
Skitbra om Världens bästa målare ! ( kanske lite väl subjektivt omdömme , men what the hell ? )
Visa äldre kommentarer »