Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.8
av 5

Amour


Georges och Anne är ett par i åttioårsåldern. Båda har undervisat i klassisk musik och även dottern, som är bosatt utomlands, är utbildad musiker. En dag drabbas Anne av en stroke. Hela tillvaron vänds upp och ner och det starka kärleksbandet mellan Georges och Anne sätts på sitt yttersta prov.


Originaltitel Amour
Alternativ titel Love
Regissör Michael Haneke
Manus Michael Haneke
Genre Drama, Romantik, 2010-tal
Skådespelare Jean-Louis Trintignant, Emmanuelle Riva, Isabelle Huppert, Alexandre Tharaud, William Shimell, Ramón Agirre, Rita Blanco, Carole Franck, Dinara Drukarova, Laurent Capelluto
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 1655
Filmnummer 97884

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


Albion
2022-06-20
En stark film som inte är alldeles lätt att ta sig igenom. Att se åldringsvård på nära håll så här avskalat kräver en hel del från tittaren samtidigt som det är mycket gripande. Betyget blir en stark 3;a, 3+
Sheepy
2022-06-03
Det vissa kommentarer kritiserat är vad som gör filmen stark. Den är rå och osentimental vilket är en stor nyckel till att den är så realistisk. Kärleken skildras genom dedikation, uthållighet och fullständig utmattning mer än genom tårar. Karaktärernas handling går före orden. Både Jean-Louis Trintignant och Emmanuelle Riva gör mycket starka insatser i roller som måste varit helt uttömmande att spela.
LacombeLucien
2019-12-09
Jag gillar Haneke rätt mycket, och ser man hans filmer måste man räkna med ett långsamt tempo med subtil underliggande spänning i långa tagningar, som ska mana tittaren till tanke. Det här är en fin film men den är inget "speciellt"/"extra" eller något man tänker på en längre tid efter att eftertexterna rullar. Sevärd för fans av Hanekes speciella stil, men inte för alla.
Barneyk
2019-03-30
Nja, den här filmen lyckades aldrig riktigt tilltala mig. Jag gillar Hanekes berättarstil där han låter en som tittare fylla i mycket själv och det funkar bra här. Skådespeleriet är också högklassigt och det mesta är liksom bra. Men filmen lyckas aldrig engagera mig, jag känner mig mest väldigt uttråkad och tycker filmen känns upprepande. Jag får för lite känsla för deras relation och kärlek utöver omhändertagandet bland annat. Det är flera poänger och teman som inte direkt ligger mig varmt och hjärtat heller. Nej, mest bara väldigt segt och utdraget, en slät tvåa pga starka kvalitéer blir det bara.
Rai
2018-02-27
Nja, lite för seg för min smak men helt ok...
Bozze80
2018-02-23
En helt magisk Emmanuelle Riva gör att den här filmen verkligen gör en berörd. Den utforskar känsliga områden som sällan syns på vita duken, och det lugna tempot och stillsamma fotot gör också sitt till.
apmannen
2017-10-01
Komplett galen fransk gubbe lallar runt i förutsägbart hopkok om borgarklassens diskreta charm. Pianoläraren från Pianisten besöker då och då den skvatt vansinnige franske gubben men den brasan hjälper inte mycket i kylan.
martineden
2017-07-16
[rek. 4] Fullkomligt lysande film, vilket numera är föga överraskande när det gäller Haneke. Underbart skådespeleri och den dramaturgiska uppbyggnaden är perfekt. Kärlek i livets slutskede. Snudd på mästerverk!! 4+
lekke
2016-06-27
En film som handlar om det som jag fruktar allra mest i livet. Det gör ont, riktigt ont, att bevittna Rivas förfall och Trintignants tålamod och kärleksfulla omtanke. Nästan en 5:a igen från Haneke.
Disorder
2016-04-15
bra tant och gubbe.
Visa äldre kommentarer »