Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.2
av 5

Miraklet i Lourdes


Christine är rullstolsburen efter att ha drabbats av MS. Sjukdomen har gjort att hon blivit isolerad och för att bryta ensamheten ger hon sig av på kulturella och religiösa gruppresor. På en resa till mirakelorten Lourdes märker hon plötsligt att hennes rörelseförmåga börjar förändras.


Originaltitel Lourdes
Regissör Jessica Hausner
Manus Jessica Hausner
Genre Drama, 2000-tal
Skådespelare Sylvie Testud, Léa Seydoux, Bruno Todeschini, Elina Löwensohn, Gilette Barbier, Gerhard Liebmann, Linde Prelog, Heidi Baratta, Hubert Kramar, Helga Illich, Walter Benn, Petra Morzé, Orsolya Tóth, Katharina Flicker
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 627
Filmnummer 76362

Recensioner

Skapad 2019-10-30 av frienatic
Miraklet i Lourdes presenterar en ambivalent bild av tro, hopp och fromhet. Vad som inte är tvetydigt är filmens fantastiska regi och Sylvie Testuds inspirerande porträtt av en kvinna förlamad av ...   Läs mer »

Kommentarer


naiiv
2022-04-03
Jag uppskattar att den är så oprogrammerad, filmen litar helt på tittaren. Jag tror det går att plocka ihop bitarna till väldigt många olika berättelser, beroende på vem som ser filmen och vad den personen fyller den med. Den är inte särskilt njutbar eller underhållande, mer meditativ. Fin film.
KimEkberg
2016-05-02
fin, men känns lite mjäkig på nåt sätt, som att den fånar sig. tycker att amour fou är mycket mer helgjuten. den här lämnar mer att önska.
Jannebanan
2012-08-23
Mycket stillsam och fint berättad historia som inger hopp. Godis för både ögon och hjärta.
hsimpson
2012-03-14
Synnerligen välregisserad film som är lite för seg för att det ska bli ett högre betyg. Väcker en del intressanta frågor men berör inte särskilt mycket ändå. Härliga personporträtt, fick också Roy Andersson-vibbar.
tummeliten
2011-11-14
Ett finstämt underkännande av religionen.
ledsenpirat
2011-11-13
Fascinerande miljöer filmade på ett Roy Andersonsskt iakttagande sätt. Känns nutida och samtidigt väldigt långt borta från vad man upplever dagligen beträffande karaktärer och miljöerna. En lågmäld bagatell, men en fin och välgjord sådan.
Ve72
2011-11-13
Denna film hade verkligen förutsättningarna till att bli en bra film men missar helt... Är grymt besviken!
federico033
2011-11-13
Snudd på fyra, solitt skådespeleri och regi, plus för att den är så respekfull i sin kritik mot cirkusen kring det som ska vara sakralt. Den ifrågasätter aldrig folks tro. Tyvärr blir jag aldrig så engagerad som jag hade velat
KyLLo
2011-11-13
Kändes lite som att gå i kyrkan.
Galivan
2011-11-12
Foto och regi påminner mycket om Roy Andersson. Stelt. Sällan rörlig kamera på stativ, skådespelarna känns lite som dockor i en dockteater. Jag gillar inte efterbehandlingen färg och ljusmässigt. Handlingen är intressant vad gäller platsen och grundscenariot. Det är inte mycket intressant som händer i filmen dock. Det hade kunnat bli bra.
Visa äldre kommentarer »