Looper
En yrkesmördare får en dag ett uppdrag som vilket annat som helst men när han identifierar målet inser han att det är sitt framtida jag han måste mörda.
Originaltitel | Looper |
Regissör | Rian Johnson |
Manus | Rian Johnson |
Genre | Action, Thriller, Science Fiction, 2010-tal |
Skådespelare | Joseph Gordon-Levitt, Bruce Willis, Emily Blunt, Pierce Gagnon, Jeff Daniels, Paul Dano, Noah Segan, Piper Perabo, Garret Dillahunt, Xu Qing, Tracie Thoms, Frank Brennan, Nick Gomez (II), Marcus Hester, Adam Boyer, James Landry Hébert |
Looper är en mörk och brutal sci-fi historia som påminner om filmer som De 12 Apornas Armé och Minority Report. Det är en komplex och välskriven handling som kretsar kring en sorts avrättare, e... Läs mer »
Gäsp. Kul idé men en totalt misslyckad film som inte lyckas få mig intresserad.
Katastrofal smörja. Tillgjord med väsande röst, dåligt skriven och alldeles för överdriven.
Hårdkokt historia om tidsresande. Lite apokalyps-känsla över miljöerna och jag är nog allt lite kluven till det här. Hårdkokt action är tröttsamt i längden men konceptet är lite kul. Det får bli en svag 3;a, 3-
Blir bättre och bättre för varje gång jag ser den. Var tvungen att höja den nu…
Karaktärer tunna som silkespapper. Känner mig helt ointresserad av de här charmlösa rollfigurerna och det är ett enormt misslyckande för en film.
Inte bland de bästa tidsresefilmerna.
Helt ok. Tidsresor blir alltid knepigt och här ligger väl även de största problemen i denna film. Tillsammans med delar av sminket/CGIn.
Stabil underhållande thriller, tidsresor och otroligt fult smink på JGL till trots. Stark trea!
Jag tog i lite för mycket när jag satte högsta betyg första gången jag såg den, det är ingen Matrix, Inception eller T2. Men det är en av de smartaste actionfilmerna som gjorts de senaste 10 åren och jag önskar att det producerades mer av den här typen som ger en hel del eftertanke för att få ihop hela pusslet. Rian Johnsons bästa drag var att konsultera Shane Carruth (om ni tycker det här är komplicerat så är det ingenting mot Primer) för att få ihop hela tidreseparadoxen. På det stora hela jävligt bra men når inte riktigt upp till femman.
En tidsresefilm, fast bra. Naturligtvis följer det med lite ologiska paradoxer, men det tillhör genren.