Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.5
av 5

Looking for Eric


Brevbäraren Eric håller på att tappa greppet... Hans kaotiska familj, hans vilda styvsöner och cementblandaren i trädgården gör inte direkt saken bättre, men det är hans egen hemlighet som håller på att göra honom galen. Klarar han av att stå ansikte mot ansikte med Lily, kvinnan han älskade trettio år tidigare? Trots ihärdiga försök och missriktad välvilja från hans fotbollskompisar sjunker Eric allt djupare. Och när läget är som mest desperat krävs det en joint och en speciell vän från okända trakter för att få en vilsen brevbärare att våga påbörja den farligaste resan av alla - den som leder till det förflutna. Det är som talesättet säger: Den som inget vågar, vinner heller inget.


Originaltitel Looking for Eric
Regissör Ken Loach
Manus Paul Laverty
Genre Drama, Komedi, Fantasy, 2000-tal
Skådespelare Steve Evets, Eric Cantona, Stephanie Bishop, Gerard Kearns, Stefan Gumbs, Lucy-Jo Hudson, John Henshaw, Steve Marsh, Justin Moorhouse, Matthew McNulty, Laura Ainsworth, Max Beesley Snr
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 1130
Filmnummer 73685

Recensioner

Skapad 2019-12-21 av wst
Eric Bishop (Steve Evets) är en medelålders man som jobbar på posten och är tokig i fotboll, speciellt Manchester United där hans favorit, Eric Cantona, spelar. Det är mycket som går emot honom...   Läs mer »

Skapad 2019-12-04 av frienatic
Ett hundratal personer i Eric Cantona-masker beväpnade med vattenpistoler och slagträn. Det räcker, nu är ni nyfikna! Ken Loach är tillbaka med en film där politiken är förpassad till baksät...   Läs mer »

Kommentarer


Berniey
2013-05-05
Alldeles för ojämn för att bli bra o sen sekvenserna med Cantona är inte bra alls men stundvis funkar den men den har svårt att bestämma vilken slags film den vill vara.
Fiedeli
2013-03-12
Lite för mycket överskådespeleri. För genomunkna skådespelarinsatser rakt igenom egentligen. Genomskinlig handling och jag känner aldrig någon sympati för någon, mer på grund av dåligt skådespeleri än av dålig story. Förjävla glättigt slut. Men jag gillar Eric Cantona. Han är bäst.
divaad
2012-01-22
Det blir tveklöst en höjning från 3 till 4 efter omtitt!
karlmats
2011-09-27
Min första Ken Loach-film och jag kände väl redan på förhand att jag skulle ha problem med honom som människa. Diskbänksrealism är ju generellt ett rent helvete och även om man här blandar in den fantastiska Cantona och sätter en liten fotbollsspinn på det hela är det i stort sett inget undantag. Den lilla mannens missöden, levnadsskildring och revansch är något som jag sällan fascineras av, här ackompanjerad av blekfeta, tandlösa, underarmstatuerade britter blir det svårt att känna något riktigt engagemang för hur det ska gå för de stackars satarna. De underliggande vänsterströmmarna vägs inte upp av varken speciellt intressanta karaktärer eller dialog. Betongförorten suger nog lika hårt oavsett från vilket land den skildras, men man får ju iaf en liten insikt om varför engelsmännen är beredda att lägga halva sin lön på att gå på fotboll, alternativen verkar inte direkt hagla. En stark 1a för några roliga scener, men speciellt glamoröst var det ju inte. Hela avslutningen kändes också rätt forcerad.
Kajanus
2011-09-20
I Ken Loachs händer brukar det mesta förvandlas till diskbänksrealism, ofta med ett vasst politiskt vapen och ett stort hjärta som ledsagare. Looking for Eric är inget undantag. Inget negativt i sig. Däremot är denna historia fylld med humor och ett drömlikt scenario i form av en fotbollslegendar som personlig psykolog för protagonisten Eric som tappat hoppet om sitt sociala liv. Looking for Eric är en underbar film som ständigt överraskar, roar och får tittaren att må bra ända fram till det fantastiska slutet.
BROBJO
2011-09-11
Man blev ju nostalgisk till 1000 ,men handlingen var seg.
etape_3
2011-08-17
CANTONA!
JaxJulle
2010-11-08
Helt okej, men hade väntat mig mer.
kexchokladet
2010-11-05
Vet inte om jag var trött eller vad det berodde på, men kunde inte engagera mig det minsta...
Dained
2010-10-25
riktigt bra.
Visa äldre kommentarer »