3.6

Lone Star

Sheriffen i den lilla staden precis på gränsen till Mexiko, får en dag ett lik på halsen. Kroppen hittas av två marinkårssoldater mitt ute i ödemarken, den är ca 50 år gammal och till hälften begravd. Bredvid skelettet finner man en ring och en Texas Rangers-stjärna. Det framstår ganska omedelbart att det rör sig om ett mord. Sheriffen börjar nysta i den gamla mordgåtan och ju mer han nystar desto närmare kommer han en bekant person; sin egen far, den legendariske sheriffen.

Originaltitel Lone Star
Regissör John Sayles
Manus John Sayles
Genre Drama, Romantik, Western, Mysterium, 90-tal
Skådespelare Matthew McConaughey, Chris Cooper, Kris Kristofferson, Stephen Mendillo, Stephen J Lang, Elizabeth Peña, Clifton James, Chandra Wilson, Frances McDormand, LaTanya Richardson, Vanessa Martinez
Betygsantal 2059

Starkbröl
2022-05-02
Solkig, långsam, mångfacetterad, välspelad nywestern med trovärdiga människoporträtt som antagligen förlorat oförtjänt många tittare genom åren på de ovanligt dåliga filmpostrarna/DVD-omslagen.
Ful_fisk
2020-04-11
Lägger aldrig i den där sista växeln men håller ändå upp intresset bra och snyggt. Bra skådisar rakt igenom, atmosfäriskt och djupsinnat. Hade intensiteten bara trimmats upp en smula hade det varit en riktigt jäkla suverän film. Ändå en klar fyra. Cooper och Kristofferson briljerar mest.
oapelmo
2015-03-18
Långsam och lyfter aldrig riktigt. Kristofferson dock suverän i sin roll. Svag trea.
Jompalompier
2015-03-13
Kanske i det längsta laget men ändå bra.
2014-11-09
Grymt bra skådespeleri i detta drama. Som faller mig helt i smaken. Regisören gör klokt i att sprida denna historia till en mängd karaktärer där Kris Kristoferson glänser hårdast och mest övertygande. Chris Cooper gör ett formidabelt porträtt av en ovillig sheriff. Filmen undviker de vanliga klichéerna och förlitar sig på att historien håller.
arruba
2014-03-28
Lone Star har lyxen att bjuda en väldigt närgången film, det känns som man är en av alla i samhället och får ta del av så mycket runt omkring, ta bara en grej som fågelkvitter till exempel, det hörs hela tiden och man får bara känslan av han man bor här. Det gillar jag.
Zipper
2014-03-16
Stabil kvalitet. Och Kris Kristofferson!
abbenisse
2014-03-06
riktigt trevlig film
#54
2014-01-25
Mångbottnad och riktigt intressant.
Hogman
2014-01-07