Löftet

Samma kväll som polisen Jerry ska gå i pension åker han till en mordplats. En åttaårig flicka har blivit våldtagen och mördad. När han möter flickans föräldrar lovar han att fånga hennes mördare - ett löfte som snart påverkar hela hans tillvaro.

Originaltitel The Pledge
Alternativ titel The Pledge - Löftet
Regissör Sean Penn
Manus Jerzy Kromolowski, Mary Olson-Kromolowski
Genre Drama, Kriminalare, Thriller, Mysterium, 2000-tal
Skådespelare Jack Nicholson, Sam Shepard, Helen Mirren, Aaron Eckhart, Harry Dean Stanton, Tom Noonan, Mickey Rourke, Patricia Clarkson, Vanessa Redgrave, Robin Wright, Benicio Del Toro, Lois Smith, Dale Dickey, Wendy Donaldson

Skapad 2019-10-30 av Loomis
Sean Penn som också är en utmärkt skådespelare gör här sin tredje och bästa film som regissör, Löftet som bygger på en roman har en något annan uppbyggnad än vad det gäller andra traditio...   Läs mer »

mammene
2024-04-21
Tidsandan bara vibrerar här, det vita och kalla landskapet blandas med småstadsvyer och dess innevånare. Det här är de bästa aktörernas film och i topp står Jack Nicholson han äger hela filmen. Det som drar ner är en handling man kan känna igen som blir väl överdriven, en mot alla och en mycket slarvig utredning. Men det finns annat som överväger, hur svårt det kan vara att släppa en idé, ett löfte och hur det kan gå överstyr. Just det skildrar Nicholson suveränt, någonstans förstår man vart han är på väg och efter vägen tillkommer det flera alternativ som får mig att var engagerad hela vägen, för att i slutet verkligen dra efter andan. Det bjuds på så mycket känslor, så trean är mycket stark.
dlu
2021-11-01
Minns den som en fyra, men alla andra verkar hata den så vågar fortfarande bara sätta en trea.
dudson
2020-12-26
En verkligt typisk Penn film med det dära vemodet och storslagna vyer. Fast här gick det på grund rätt snabbt pga den ubeer fåniga storyn där trovärdigheten just bara försvann/ Stackars Jack blir endast mer & mer senil-dement ju längre filmen fortgår...1+
2020-06-20
Var jätteläge sedan jag såg den här filmen, men jag mins filmen som helt okej...
Körsbär
2019-03-24
Det blir ingen hollywood ending, vilket gör att det känns som att filmen saknar ett slut. Karaktären får ingen upprättelse. Jack Nicholson spelar dock rollen superb!
annri9
2017-06-23
Sådana här filmer är bland det bästa jag vet. Suggestiv och långsam handling med trovärdiga skådisar. Önskar att jag hade den osedd.
2016-08-19
Väldigt bra och välspelad film som balanserar precis på gränsen mellan drama och thriller. Nicholson gör ingen typisk Nicholson-roll men det är inget man tänker på.
AlbinWesley
2016-05-03
Väldigt antiklimaktisk upplösning, men i efterhand är otillfredsställelsen ganska så elegant åstadkommen. Flertalet högpresterande skådespelare i en bra och spännande dekonstruktion av kriminalthrillern.

2016-04-27
Riktig bra film. Ubehagelig å se på samtidig som den er spennende. Nicholson er som vanlig fenomenal. +4.
Roswall
2016-01-30
Nej, jag tycker det är förutsägbart, och oklara grejor händer som tillhör genren men som i verkligheten känns udda. Slutet känns lite jahapp istället för baam.