Lockbetet

En seriemördare härjar bland New Yorks homosexuella. En ung polis får i uppdrag att utge sig för att vara homosexuell för att fånga mördaren.

Originaltitel Cruising
Regissör William Friedkin
Manus William Friedkin, Gerald Walker
Genre Drama, Kriminalare, Thriller, 80-tal
Skådespelare Al Pacino, Paul Sorvino, Karen Allen, Richard Cox, Don Scardino, Joe Spinell, Jay Acovone, Randy Jurgensen, Barton Heyman, Gene Davis, Arnaldo Santana, Larry Atlas, Allan Miller, Sonny Grosso, Ed O'Neill, Michael Aronin, James Remar, William Russ, Mike Starr

Skapad 2019-12-22 av
\"Have you ever sucked a man's cock?\ ...   Läs mer »

Sheepy
2023-08-31
Cruising är en märklig men fascinerande film. Al Pacino spelar en ung polis (Steve Burns) som går undercover på S&M gaybarer för att utreda ett gäng våldsamma mord på homosexuella. Filmen var inte särskilt omtyckt när den kom ut och blev kritiserad för både sin porträttering av homosexuella och sitt explicita våld/bildspråk. För Al Pacino (som var på toppen av hans karriär) var det ett minst sagt udda och kontroversiellt val. Om man däremot tittar under ytan finns det mer djup i filmen än man först kan tro. Framför allt är det en intressant karaktärsstudie och vi får subtilt se hur Steve Burns personlighet och relationer långsamt förändras i takt med att han blir mer involverad i fallet. Slutet (som också blev kritiserat) är också öppet för tolkning och medför därför att filmen hänger sig kvar i medvetandet länge.
Zahmel
2019-02-01
En av de mest äcklande filmerna jag har sett. Men välgjord.
thebully
2018-07-23
Bögar var bättre för.
Murvel48
2018-02-16
Usel teknisk kvalitet för att vara 1980. Kändes mer som tidigt 70-tal. Sen var det svintråkigt även i övrigt.
Xtro
2017-12-05
Utöver de uppenbart mustiga gaybar-scenerna så är den här filmen välhängd i atmosfär-avseende.
emilstjernholm
2017-04-07
Fantastiska miljöskildringar från en del av gayscenen i downtown New York. Jag gillar stämningen men storyn saknar driv. De sista scenerna är som någon poängterande smått skrattretande.
Zero75
2017-03-30
Det slutar mest dumt, vilket är himla synd för annars är filmen bara rent guld. Välkomponerade bilder, underbart slitna New York miljöer och dom snyggaste och coolaste läderbögarna och lädertransorna jag sett. Och parkerna, magiska platser.
Mat1az
2016-06-02
Håriga män. Svett. Läder. Och Al Pacino. Positivt överraskad. Får lite Giallo feelis av denna.
Paramis
2016-04-08
Totalt sevärd om man inte får avsmak av osmakliga bilder. Bra, foto, stämning och intressanta karaktärer.
jiemm
2015-01-08
Svag trea. Pacino är utmärkt som vanligt, och miljöerna är häftiga. Men storyn är rätt ointressant.