Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
4.1
av 5

Livet är underbart


Berättelsen om en man som bemöter nazismens mörka ondska och terror med en envist livsbejakande humor. Guido, hans hustru Dora och lille sonen Giosué är en lycklig familj tills det tyska krigsvåldet sliter isär dem. De sätts på ett tåg på väg till koncentrationslägren...


Originaltitel La Vita è bella
Alternativ titel Life Is Beautiful
Regissör Roberto Benigni
Manus Vincenzo Cerami, Roberto Benigni
Genre Drama, Komedi, Romantik, Krig, 90-tal
Skådespelare Roberto Benigni, Nicoletta Braschi, Giustino Durano, Sergio Bini Bustric, Horst Buchholz, Marisa Paredes
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 16271
Filmnummer 139

Recensioner

Skapad 2019-12-16 av IdaRystad
Livet är underbart utspelar sig i Italien precis före och under andra världskriget. En judisk man gifter sig med en kvinna och de får en son tillsammans. Under kriget sätts hela familjen i arbets...   Läs mer »

Skapad 2019-12-14 av Caspian
Humor är alltid ett problem. För varm och intellektet säger ifrån. För krånglig och den skrämmer bort storyn. För rå och det blir lätt slapstick. Den vinnande formeln har filmer vars humor ...   Läs mer »

Skapad 2019-12-13 av Jonnythefox
Livet ÄR underbart på ett sätt som knappt kan förklaras i ord. Men är det någon som klarar av den uppgiften med glans, är det Roberto Benignis storverk. Med den här filmen, som tog hem inte m...   Läs mer »

Skapad 2019-12-09 av connya
En evighetsfilm. För det här var för mig filmen som jag länge aldrig såg klart. De gånger den visats på TV har jag av någon anledning alltid bara sett första halvan och inte resten. Till och ...   Läs mer »

Skapad 2019-11-16 av cineasten89
En film om andra världskriget, en dramakomedi, skojar du? Det var vad jag tänkte först. Men när jag sett den, så ändrade jag åsikt. En italienare vet verkligen vad man ska göra för att göra ...   Läs mer »

Kommentarer


Engravadlax
2023-10-11
Fars från 1997 med produktionsvärden från 1977.
karlmats
2019-05-15
En modern Chaplin, humorn är vansinnigt usel och står för större delen av filmen. Dramabitarna är bättre även om hela idén att den bättre halvan av filmen ska bygga på en stor lögn givetvis är vansinnig i sig. Benigni är mer än lovligt irriterande och det får bli en svag 2a till det här spektaklet.
Rai
2018-12-21
Helt okej och gripande. Knappast ett mästerverk men den är bra...
sawa
2018-12-03
Överreklamerad. Den enkla storyn är fin, men den fångar inte mig.
Snyggsomfan
2018-01-13
Helt suverän, den första halva delen till trots. Som andra också nämnt, lite som två olika filmer. Bland det bästa jag sett!
RustyFilm
2016-12-10
En mycket originellt upplagd komedi, för det är väl en komedi. Det här är för originellt för min smak. Ett mycket seriöst och angeläget ämne givetvis och jag har inget emot att man använder humorn så här. Men så kul underhållning var det inte.
Stygga-Vargen
2016-10-29
Ett mästerverk!
BSBully
2015-09-06
Alldeles, alldeles, underbar
DYV
2015-04-06
Första delen av filmen är svag två. Andra delen är däremot stark 4:a. Är nästan som två filmer i filmen. Frågan är bara hur många som orkar ta sig igenom den första delen, ibland är den snudd på olidlig på grund av buskishumorn. Andra delen är väldigt allvarligt och gör verkligen ett avtryck, väldigt emotionell.
saggesaliv
2014-12-21
I andra världskrigets Italien så lever juden Guido livet med en humoristisk stil. När han kommer till ett koncentrationsläger med sin son, så måste han utnyttja sin humor för att han och hans son ska klara sig. Ja, då var denna, mycket omtalade filmen, äntligen sedd. Tyvärr måste jag säga att jag är något besviken. Det är en bra film, med härlig humor, snyggt foto och briljant skådespel av Benigni, men stundtals så blir det lite för mycket. Det blir lite sådär tre gräddbakelser på en och samma gång, visst så är det gott, men det hade räckt gott och väl med bara en. Humorn är finurlig men även den blir, särskilt den första timmen, stundtals lite fjantigt överdriven. Benigni är som sagt riktigt bra, men utöver honom så är skådespelet ganska varierande. På sina håll mycket fint, men på sina andra håll, inte så fint. Tyvärr hade jag lite för höga förväntningar på denna filmen, vilket kanske inte är så konstigt, med tanke på all positiv kritik den har fått. För mig stannar betyget däremot på en stark sexa, på gränsen till sjua, kan även hända att den får flyttas upp när besvikelsen lagt sig och jag kan kolla på filmen med rena ögon istället. Betyg: +6/10
Visa äldre kommentarer »