3.5
3.5
50/50
Adam är 27 år och får, trots sitt hälsosamma liv, en allvarlig cancerdiagnos. För att hantera sin nya situation har han den bästa och inte helt smidiga polaren Kyle, sin chockade mamma, flickvännen Rachael och den nyutexaminerade terapeuten Katie som tar sig an Adam som sin tredje patient - någonsin.
Originaltitel | 50/50 |
Regissör | Jonathan Levine |
Manus | Will Reiser |
Genre | Drama, Komedi, Romantik, Biografi, 2010-tal |
Skådespelare | Joseph Gordon-Levitt, Seth Rogen, Anna Kendrick, Bryce Dallas Howard, Anjelica Huston, Serge Houde, Andrew Airlie, Matt Frewer, Philip Baker Hall, Sugar Lyn Beard, Yee Jee Tso, Sarah Smyth, Peter Kelamis, Jessica Parker Kennedy, Laura Bertram |
Joseph Gordon-Levitt gör en stabil insats men mixen av komedi och drama funkar inte. De flesta chanser till berörande scener raseras av att Seth Rogen drar ett under-bältet skämt.
Blir tramsigare än den behöver vara, och är inte så djup som den hade kunnat vara. Synd, för den har potential. Stark tvåa.
Charmig och trevlig utan att vara sliskig. Jag gillar definitivt relationen mellan Adam och Kyle. Dessutom är scenen då Kyle har varit på vernissage vansinnigt roligt. Bra lir av Gordon-Levitt i denna väl fungerande bagatell. (8/15)
Bra, om än lite väl lätt i hur påverkad man blir av medicineringen, trovärdig historia. Joseph Gordon-Levitt och Anna Kendrick bra, Seth Rogen oftast lite väl mycket (som han brukar).
Trevlig film om ett högst Aktuellt ämne. Pendlar mellan 3 och 4. Men eftersom jag både skrattade och var nära till gråt visar att filmen berörde. Slutresultatet hamnar därför på en 4a
Nä, jag tycker faktiskt den här filmen är ganska fång!!!
Joseph Gordon-Levitt lyfter hela filmen, som vanligt.
Trevligt relationsdrama om cancer!
En lagom lång film som inleds lite trevande och ointressant, men som blir bättre allteftersom, utom alldeles i slutet. Det handlar om Adam, en skötsam 27-årig yngling med en klumpig men lojal kompis, en målande flickvän och en dominant mamma. Adam får ett besked att han har cancer i ryggraden av en stressad och ointresserad läkare. Adam berättar om cancern först för sin kompis, sedan flickvännen och till sist mamman. Alla tar det olika, men försöker muntra upp honom. Behandlingen inleds och han känner sig sämre. Han får sig tilldelad en mycket ung och osäker kvinnlig psykolog, som han irriterar sig på, men senare börjar uppskatta.
Trots att Adam har ryggradscancer handlar filmen mest om relationer. Flickvännen med beslutsvånda om hur hon ska stötta honom, mamman han träffar sällan och sluter sig mot, kompisen som blir hans bästa och närmsta stöd. Sjukhusscenerna innehåller en del fel som den vanlige tittaren inte märker. Väl spelat, men inte jättebra, av Adam, av kompisen och av den osäkra psykologen. Bilder från Adams bostad, sjukhuset och psykologens mottagningsrum samt en hel del utomhusscener. Följsam musik.
Betyg:3½-
Särskilt Gordon-Lewitt och Kendrick gör fina karaktärer, jag gillar dem som skådespelare sedan tidigare. Rogen är lite over the top, men det är ju hans grej. En väldigt fin film, och ger chanser till att gråta också. Jag sätter en fyra men vet inte varför jag inte ger en femma? Kanske ändrar mig framöver om filmen lever kvar i mig längre.
Seth Rogen spelar samma gamla karaktär på sitt vanliga sätt, vilket börjar bli ganska tjatigt nu. I övrigt är filmen faktiskt väldigt bra.