Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.1
av 5

Little Ashes


Året är 1922. Spanien vacklar inför tider av förändring när traditionella värderingar utmanas av nya influenser från jazzen, Freud och avantgarde. Den 18-årige Salvador Dalí börjar på universitetet och är beslutsam över att bli en stor konstnär. Hans märkliga personlighet drar snart till sig uppmärksamhet från två personer ur universitetets sociala elit; Luis Buñuel och Federico García Lorca.


Originaltitel Little Ashes
Regissör Paul Morrison
Manus Philippa Goslett
Genre Biografi, Drama, 2000-tal
Skådespelare Javier Beltrán, Robert Pattinson, Matthew McNulty, Marina Gatell, Bruno Oro, Esther Nubiola, Marc Pujol, Arly Jover
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 178
Filmnummer 66448

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


FelixFTM
2012-03-22
Aningen rörig, men vacker. Pattinson's accent är inte på topp. Jag gillar den, förutom emellanåt.
Perdhra
2011-12-25
Jag vacklar vad gäller betyg här. Det är så mycket som är galet men, ändå så mycket som är bra. Castingen är galet fel men, Patison får plus för ett gott försök (jag älskar att han i början har page och gossekläder med krås). Filmen hade kunnat vara bättre, nu var det mest en OK gay-story, vilket för övrigt var en överraskning för mig.
Englabarn
2011-07-30
Wonderful story men ack så seeeeeg!
T3TRiS
2010-12-21
Bra. Jag stör mig på hur rörig den känns ibland, det är svårt att hänga med i hur mkt tid som har gått emellanåt. Det är en vacker och tragisk film men som sagt, lite rörig.
lullaby_84
2010-08-08
Gillar både Buñuel, Garcia Lorca och Dalı och filmen känns kanske inte helt klockren hela tiden när man jämför med de starka originalen, men ändå intressant och välgjord. Pattinsons insats var kanske svagast, men det krävs nog en stor portion mod för att ens försöka ge sig på att gestalta Dalı, vars offentliga liv var en enda lång surrealistisk föreställning. Fascismen var inte i fokus, men den hade kanske kunnat ge filmen ett annat driv och både Buñuel och Dalıs starka önskan att fly kontinenten och Garcia Lorcas val att stanna skulle få fler dimensioner. Det här är ett romantiskt drama och inte en biografi. Se den ändå.
myrss
2010-03-01
Mina känslor för denna film är kluvna. Frederico Lorcas historia är tragisk och den berörde mej. Men Dalí... vist var han ju lite sinnes i riktiga världen också... Men nej. (Sakerna i hans ansikte såg inte ens ut som muschtagen). Och om filmen skulle ha varit på spanska skulle jag ha en större respekt för den.
darling
2010-02-20
Mycket vacker film. Jag blev till skillnad från vad andra kommenterat inte ett dugg störd av det långsamma tempot utan njöt snarare av de vackra miljöerna och av att verkligen "ta in filmen". Håller med om att Pattinsons dialekt är fruktansvärt dålig men över lag var hans skådespelarinsats mycket bättre än väntat.
Indiernr
2009-12-09
Inget att klaga på här inte! Pattinson spelar helt underbart bra konstig.
sthlm_tjej
2009-10-30
tre saker tänker jag fortfarande på en månad senare: 1. vilja banka vett i Mr.Dali för att gå miste om Lorca , 2. hemsk slut 3. mycket vackert spelat av skådespelarna.
Keguri
2009-09-07
Jag ville ha mer tempo och mer allt, inte bara frustrerande människor och tomma ord. :/
Visa äldre kommentarer »