Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.7
av 5

Linje Lusta


Tv-film och nyinspelning av Broadwayuppsättningen 1992 och den klassiska filmen från 1951. Heta känsloutbrott utbryter mellan den djuriske Stanley Kowalski och hans svägerska Blanche Dubois i en trång liten lägenhet i New Orleans. Drama av Tennessee Williams.


Originaltitel A Streetcar Named Desire
Regissör Glenn Jordan
Genre Drama, 90-tal
Skådespelare Jessica Lange, Alec Baldwin, Diane Lane, John Goodman
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 29
Filmnummer 21347

Recensioner

Skapad 2019-11-09 av Anonym
Detta är Glenn Jordans misslyckade TV-film som bygger på den gamla Brando-klassikern med samma titel som i sin tur bygger på Tennessee Williams pjäs. Denna nyversion är ganska okänd och gick ald...   Läs mer »

Kommentarer


jonbo
2013-02-28
Jessica Lange är störande självmedveten och de övriga i ensemblen haltar sig fram. Det blir inte såå bra.
KyLLo
2012-07-14
Enligt alla tablåer var det den här filmen som TV4 visade i natt. Vad förvånad jag blev när det visade sig vara den gamla från 1951.
StureStenhög
2011-11-12
Den här filmen är ett bra bevis på att ett bra manus inte automatiskt ger en bra film. Storymässigt skiljer den sig inte nämnvärt mot versionen från 51, men kvalitetsmässigt är det en enorm skillnad. Storyn är ju fortfarande väldigt bra, men det här en historia som ger mycket utrymme för skådespelarna att skina, och det är därför ett stort problem att det är just i skådespeleriet det brister. Framför allt är Lange direkt usel, hennes karaktär är förvisso skriven så att hon ska vara väldigt jobbig, men medan hon i Vivien Legihs tappning var jobbig på ett intressant sätt, så är hon i Langes tappning enbart jobbig. Lange står också för ett alldeles för självmedvetet agerande, man kan riktigt se hur hon går runt och tänker "fan va bra jag spelar". Alec Baldwin funkar förvisso okej i sin roll, men han är ju ingen Brando direkt. Produktionen är dessutom väldigt stel och onaturlig, och när allt känns så livlöst, så spelar det tyvärr ingen roll att grundmaterialet är bra