Liljorna på marken

En arbetslös byggnadsarbetare söker sig västerut i Amerika i jakt på jobb. Efter vägen passerar han en grupp tyska nunnor vilka stationerat sig på en avlägset belägen farm. Där gör han så ett kort stopp för att se om sin bil efter en lång resa. Men nunnorna ser hans ankomst som ett svar på sina böner om att få bygghjälp till en planerad kyrka, och hans vistelse blir längre än planerat.

Originaltitel Lilies of the Field
Regissör Ralph Nelson
Manus James Poe, William E Barrett
Genre 60-tal, Drama, Komedi
Skådespelare Sidney Poitier, Lilia Skala, Lisa Mann, Isa Crino, Francesca Jarvis

Dream
2023-03-01
Roligt gammalt skit, Sidney Poitier var typ dåtidens Morgan Freeman.
Albion
2022-07-27
Sympatisk och charmig, må så vara men nunnorna framställs som rena fåntrattarna och tramsigheterna stör mig alldeles för mycket här. Betyget blir en stark 2;a, 2+
Rune2000
2022-07-19
Mysig film utan nån större intrig eller dramatik. Den religösa aspekten med de tyska nunnorna används mest för att skapa kulturkrock med minimal fokus på själva religionen.
Ful_fisk
2022-07-06
Genuin feel good-film! Charmigt och sympatiskt av de flesta inblandade, och en trevlig känsla genom hela filmen. Man kanske kan tycka det är lite sentimentalt och religiöst, inte minst idag, men jag köper ändå det filmen vill säga, inte minst den finurliga dialogen om "försäkring". Det enda jag saknar är byggnads-entreprenören i eftertexterna, hans roll och skådespelarinsats var tung nog att få en plats där.
Sheepy
2022-07-02
Charmig film med en mycket sympatisk Sidney Poitier. Upplägget är som en saga där det är upp till åskådaren att avgöra om Sidneys karaktär är sänd från Gud eller inte. Oavsett lämnar man filmen med ett stort leende på läpparna.
Astrojacob
2016-04-18
Småputtrig feelgood. Lite tramsig första halvtimma men växer sakta till en knapp men svag Fyra. Ay-man!
Adoniram
2015-10-18
Sidney Poitier gör det bra i en tacksam roll. Kanske ingen Oscarsvinnare i dag, men en lättsam och småmysig film med lite nostalgivibbar.
filmfreak1
2015-07-06
En film med hjärtat på rätt ställe.
2015-01-06
Man kan inte annat än fullständigt falla för den charm och kompetens som Sidney Poitier levererar som skådespelare här. Det är också en film med en härlig humor. I en film som handlar om en svart man som blir vänner med en grupp tyska nunnor som han lär tala engelska är som ett perfekt upplägg för humor. Nu är detta en film som inte bara förlitar sig på humorn utan i allt detta finns ett varmt drama och även här levererar Poitier. Han var förtjänt av sin Oscarstatyett. 4-
ClintanTheKing
2014-04-21
Oj vad härlig film detta var då! Sådan fin stämning rakt igenom med mycket blandade känslor. En utmärkt dramakomedi kan man också sammanfatta det hela. Sidney Poitier gör lätt en av sina starkaste roller.