Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.9
av 5

Life


En grupp astronauter ombord på den internationella rymdstationen ISS hittar tecken på utomjordiskt liv från Mars, men problemen hopar sig när upptäckten visar sig vara långt farligare än de trott.


Originaltitel Life
Regissör Daniel Espinosa
Manus Rhett Reese, Paul Wernick
Genre Thriller, Skräck, Science Fiction, 2010-tal
Skådespelare Jake Gyllenhaal, Rebecca Ferguson, Ryan Reynolds, Hiroyuki Sanada, Ariyon Bakare, Olga Dychovitjnaja, Alexandre Nguyen, Hiu Woong-sin
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 1283
Filmnummer 123679

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


Sheepy
2023-07-23
Life har en långsam och effektiv inledning. Introduktionen av utomjordingen ”Calvin” är intressant men filmen fallerar totalt när Calvin bryter sig loss. Alla originella idéer och den uppbyggda stämningen övergår då till en extremt standardmässig rymdskräckfilm utan överraskningar. Calvin har ingen personlighet eller intressanta egenskaper som sticker ut. Likaså är övrig rymdbesättning ointressant. Den enda spännande aspekten är egentligen att Calvin först blir aggressiv när de ger den elchocker (så kanske är dess beteende en motreaktion på denna aktion). Denna poäng utforskas däremot inte alls i filmen så det är högst oklart om det ens fanns någon tanke med detta.
KyLLo
2022-08-13
Förmodligen en av de bättre rymdskräckisarna på senare år. Svensk regissör också. Inledningen är dock långdragen och ganska trist. Jag har väldigt svårt för en del personer som jag upplever som irriterande. Men jag tycker att filmen växer med speltiden. Det "utomjordiska livet" är visserligen inte särskilt snyggt men samtidigt en mer trovärdig livsform än klassiska Alien. Spänningen är väl avvägd och stegrande som sig bör. Precis som i andra filmer brister det en del i trovärdighet här och var, men det är överkomligt. Det finns en övertro på mänskligheten fastän det handskas med en outforskad livsform, vilket förmodligen skulle vara fallet i verkligheten också. De manliga skådespelarna tycker jag är bäst här. Svenska Rebecca Ferguson visar att hon är en bra skådis men känns för tunn och mjäkig som astronaut. Slutet är fräscht. Det är genomarbetat och inte så klyschigt och simpelt som det brukar i genren. En trea.
Rele
2022-03-03
En dålig och ologisk Science Fiction. Jag ger en svag tvåa.
Murvel48
2021-10-10
Klart bättre än väntat men slutet var lika fånigt som förutsägbart.
JD
2021-05-01
Man får väl anta att en uppföljare, om möjligt ännu mer meningslös, får heta Death.
Gordyal
2021-03-10
En mycket positiv överraskning. Trots gammalt slitet koncept kändes den fräsch. Det litas mer på otrygg stämning än på "jump scares", gore, coolhet och överdådiga CGI-effekter. Dessutom gillar jag "monstret", som i all sin enkelhet inte känns som ännu ett plagiat. En riktigt spännande film - definitivt en av de bättre i sin genre. Balanserar mellan en trea och en fyra i betyg, men sett till hur underhållen jag blev där och då så får det bli en fyra. Däremot tror jag inte att fyran står sig om jag ser den igen. (10-/15)
Hanness
2020-12-09
Med tanke på skådespelarna hade jag väntat mig mer, men klart godkänd men ingen höjdare.
dudson
2020-06-17
Creepy läcker rymd rulle satan! Verkligen över förväntan/
DYV
2019-10-06
En film vars concept bygger på "realistisk science fiction", men som upprepade gånger bryter mot detta och istället blir både osannolik och irrational är bara tröttsamt och patetiskt. Detta då astronauter beter sig pubertalt och mest agerar i nån slags affect eller panik. I kombination med "en varelse" som verkar trivas ganska bra(i alla fall klara sig) i vakuum blir allt bara banalt och löjligt. Sen även som sedvanligt i amerikansk anda är jaktscenerna utdragna och marginalerna obefintliga som sig bör. Mest oväntat och överraskande var att en av filmens "största stjärnor" gör sorti väldigt snabbt.
Mikael602
2019-04-20
Stark tre. Spännande film rätt igenom, bra dialog, okej skådespelare. Tyvärr så är den som alla andra liknande filmer där "typ" alla dör och slutet är väldigt förutsägbart.
Visa äldre kommentarer »