Liberty Heights

Året är 1954 i Baltimore, året då allting förändras. 1954 integreras för första gången skolgången, vilket gör att svarta och vita barn från olika kvarter möts i ett och samma klassrum. 1954 är året då ungdomar för första gången får ett smakprov på rock´n´roll, en musikvärld som kom att bli deras egen. 1954 blir bilen för första gången en stark marknadskraft i USA, vilket ger vanliga människor möjligheten att resa efter vilja och lust och därmed se saker de aldrig tidigare sett. 1954 utvecklar familjen Kurtzman en ny och ökad förståelse för betydelsen av att vara av judisk härkomst i en värld i snabb tillväxt. Liberty Heights är en film om livets olika beståndsdelar då samhället förändras fortare än dess invånare hinner förstå.

Originaltitel Liberty Heights
Regissör Barry Levinson
Manus Barry Levinson
Genre Drama, Komedi, Romantik, 90-tal
Skådespelare Orlando Jones, Bebe Neuwirth, Adrien Brody, Joe Mantegna, Ben Foster, Rebekah Johnson, Carolyn Murphy, David Krumholtz, Anthony Anderson, Richard Kline, Vincent Guastaferro, Justin Chambers, James Pickens Jr, Kiersten Warren, Shane West, Kevin Sussman

Djason
2018-12-04
Snyggt fångat av 50 talet och filmen är både trevlig och lite smårolig men den fungerar inte riktigt i 127 min.
2014-12-03
En film som har sina stunder av bra film och även rolig film men som inte fungerar i över 2 timmar. Man har dock lyckats att fånga 50-talskänslan väldigt bra(utifrån vad jag vet om 50-talet). Själva historien är dock för tunn och skådespelarna får inte så många möjligheter att verkligen visa den kvalitè som man vet de besitter.
Martin_Sj
2011-06-10
Den överraskade possitivt. Väldigt trevlig film. Helt klart en av de bästa filmer jag sett av Barry Levinson.
Spicoli
2009-12-22
Tyckte den var småmysig, gillar dessa amerikanska 50-tals skildringar och tycker den påminner en del om Levinsons Fiket (Diner).
astridlinnea
2009-04-01
det var ju tråkigt att det här inte var så bra
ninna_90
2008-03-19
inte så bra som jag trodde
PeterTheW
2007-03-21
duktiga skådisar, rätt intressant film, om än en aning ojämn... troligen det mest medryckande jag sett av Levinson hittills, dock.... klart sevärd, stark trea.
smichael
2007-03-15
En bra, stundtals rolig film. Levinson lyckas fånga 50-talskänslan väldigt bra. Dock känns storyn lite väl tunn för en fyra. Skådespelarna övertygade inte heller så mycket.
Blink182
2007-03-15
Helt ok film. Härlig och lite smårolig.
Nathanael
2007-03-15
Var överraskad positiv till denna, men den får en trea men det är för att det inte är min sortes film... Men den skulle uppskattas av många...