Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.9
av 5

Levande måltavla


Max Zorin har planer på att ta kontroll över världsmarknaden för mikrochips genom att framkalla en jordbävning vid San Andreas-sprickan och utplåna Silicon Valley. Bond får återigen rycka ut för att rädda världen!


Originaltitel A View to a Kill
Regissör John Glen
Manus Richard Maibaum, Michael G Wilson
Genre Action, Thriller, Äventyr, 80-tal
Skådespelare Roger Moore, Christopher Walken, Tanya Roberts, Grace Jones, Patrick Macnee, Patrick Bauchau, David Yip, Fiona Fullerton, Manning Redwood, Alison Doody, Willoughby Gray, Desmond Llewelyn, Robert Brown, Lois Maxwell, Walter Gotell, Geoffrey Keen, Jean Rougerie, Daniel Benzali, Bogdan Kominowski, Mary Stavin, Dolph Lundgren, Tony Sibbald, Joe Flood, Gérard Buhr
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 6394
Filmnummer 367

Recensioner

Skapad 2019-12-11 av kountsiro
Den psykopatiska miljardären Max Zorin (Christopher Walken) planerar att utplåna mikrochipindustrin i Silicon Valley och därigenom uppnå ett monopol på denna marknad. Han skyr inga medel och bara...   Läs mer »

Kommentarer


Ful_fisk
2023-06-16
En personlig favorit i serien, en underskattad 80-tals-juvel. Christopher Walken är fantastiskt underhållande som skurk, det är svårt att hålla sig skratt åt hans totala galenskap, Grace Jones är stenhård, filmen är rakt igenom rolig och underhållande och känns inte sådär lång och utdragen som många Bond-filmer kan göra. Alla action-scener fungerar, och jag gillar att de vräker på med Eiffeltornet och Golden Gate-bron för att skapa häfta stunts. Moore är gammal, men får ändå göra lämpliga saker för det, jag älskar t ex att se honom ta skepnaden vara en stroppig hästhändlande snobb i stuteri-episoden. Moore var född att spela sådant! Kanske inte den mest konstnärligt högstående Bond-filmen men ändå en av de jag sett flest gånger, och en av de jag fortfarande lättast bara kan slå på och glo på för två timmars god underhållning. En pärla!
karlmats
2021-06-05
Bonds sjunde och sista Bondfilm och som 58-åring är det väl mer än rimligt att han pensionerar sig från agentlivet. När t.o.m. den anonyma Bondbrudens morsa är äldre än Moore själv blir det precis som i tidigare filmer lite väl gubbsjukt även om den här filmen ändå är långt ifrån den värsta syndaren i den kategorin. De här filmerna har ju ibland lite Beck-vibbar över sig i att de har ett standardformat som de fyller med lite olika saker varje gång och det drar ju ner känslan av att det är så mycket nytt över det här. Det som lyfter filmen är Walken och Jones baddingpar Max Zorin och May Day. Jag är ett fan av Walken och här verkar han ha väldigt kul med sin roll vilket är mer än vad man kan säga om Moore. Det blir lite galopp, lite skidåkning, lite biljakt och en faktiskt spännande scen uppe på Golden Gate-bron som kanske är lite minnesvärd ändå. Men minnena av Moores karriär som Bondlegend har onekligen fått sig en törn efter att ha sett om dessa filmer, endast Moonraker mäktade med en 3a och även om den här var ganska trött så var det långt ifrån hans sämsta bidrag till serien. En någorlunda stark 2a för baddingarna och den snygga produktionen.
PSH-BOZO
2020-03-12
Roger Moore gör sin sista Bond-film och personligen va det på tiden. De tre sista filmerna håller inte riktigt. Den här gången är inget undantag och produktionen känns rätt B. Storyn väcker inget intresse och tempot är segt. Tycker dock om Christopher Walken som skurk. Men nja det här blir inte mer än godkänt.
päronanton
2019-10-14
Sista bondrullen med Roger Moore. Känns vemodigt. Finns inte en enda när han är Bond som jag tycker är dålig. Jag är ett Bondfan!
Zebulonm
2017-09-18
Moores sista Bondrulle. Riktigt bra och ett värdigt slut på hans Bond era.
Jamesa
2016-12-29
Detta var Bond för mig när jag var barn. Tyvärr har det inte åldrats med värdighet, det är ganska dåligt faktiskt. Det som räddar upp den på en 2:a är Walkens psykopat. Växer som sagt upp med Moore, som för mig är den riktiga Bond, men här är han inte så bra.
idd
2016-09-03
Den minst tramsiga bondrullen med Roger Moore?
labi
2016-07-10
Två av de bästa skurkarna i en och samma film - stenhårda Jones och fullkomliga psykopaten Walken. I övrigt en av de sämre Bondfilmerna. Moore är urgammal och passé, Roberts en stereotyp bimbofjolla och handlingen trist. Välbehövligt byte till Dalton efter den här.
Jansmyr
2016-02-17
En av de absolut sämsta Bondfilmerna i sin helhet tråkig, dåligt tempo och dåligt utnyttjade miljöer och relationer. Den kanske sämsta Bondbruden i både skådespel och karaktär, vilket bara görs värre av att Moore som Bond själv påpekar att han är alldeles för gammal för ett sådant flickebarn. Det som ger filmen en trea är de många magnifika detaljerna: Walken som en av de främsta Bondskurkarna vi sett; Grace Jones som den läskigaste kvinnan i en Bondfilm näst Rosa Klebb; och scenerna i Eiffeltornet och det sjukt tillfredsställande slutet.
MrsSmiths
2015-12-30
En piggare och fräschare Moore (Kokain eller operation?). Men mest av allt GRACE JONES!
Visa äldre kommentarer »