Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3
av 5

Leva och låta dö


Tre brittiska agenter dödas på en och samma dag, men på olika platser i världen. Till att börja med verkar det inte finnas något samband. Agent 007 James Bond får i uppdrag att undersöka morden, och spåren leder honom till den internationelle diplomaten Katanga, allierad med Mr Big - Harlems värsta gangster.


Originaltitel Live and Let Die
Regissör Guy Hamilton
Manus Tom Mankiewicz
Genre Action, Thriller, Äventyr, 70-tal
Skådespelare Roger Moore, Yaphet Kotto, Jane Seymour, Julius Harris, Bernard Lee, Madeline Smith, Gloria Hendry, Lois Maxwell, Clifton James, Geoffrey Holder, David Hedison, Arnold Williams, Tommy Lane, Lon Satton, Earl Jolly Brown, Roy Stewart (II)
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 7667
Filmnummer 356

Recensioner

Skapad 2019-12-03 av annihilat0r
Tre brittiska agenter dödas under en och samma dag - på tre olika platser i världen. James Bond, agent 007, får i uppdrag att undersöka om det finns något samband mellan de fasansfulla morden.. ...   Läs mer »

Kommentarer


Afflicter
2021-11-19
Det är snudd på en tvåa. Live and Let Die är stundtals amatörmässig, både vad gäller manus och regi. Klippet är dessutom riktigt uselt, speciellt mot slutet. Andra halvan av filmen känns mycket mera som en Bondfilm även om det ändå känns ganska så hafsigt ihopslängt. Det finns i alla fall en del scener som är minnesvärda. Den långa, utdragna båtjakten är underhållande, Kottos minst sagt ovanliga och explosiva oskadliggörande och förstås Tee Hees sista farväl hör hemma bland Moores bästa Bondbitar. Det här är mig veterligen också den enda filmen som har en bil- och flygplansjakt som utspelar sig helt och hållet på marken. Den bästa lilla detaljen i filmen är ändå Tee Hees metallarm. Det ser hela tiden dåligt fejkat ut och som att han håller i kroken med handen, men precis som han också säger så visar det sig att hela armen är gjord av metall.
Kastanj
2021-08-07
Titellåten och scenen med begravningsföljet är det bästa med hela filmen. Resten med den förlorade-oskulds-bruden, voodoo-tramset med mera gör detta till en riktig kalkon. Skrattretande larvig.
päronanton
2019-09-23
Riktigt bra Bond rulle! En klassiker!
gjoob
2018-10-20
Inte så cool som jag mindes den från min barndom. Många smått bisarra och ologiska sekvenser och skurkarna som skrämde mig som barn var mest fjantiga. Den har dock sin charm samt den bästa Bondlåten i filmseriens historia.
Nalleman
2017-12-06
Godkänd men inte så mycket mer.
C12
2017-11-01
Väldigt flummig Bondfilm
Zebulonm
2017-09-10
Ett steg upp mot den halvmediokra diamantfeber. Riktigt skön båtjakt..
fridenpaden
2017-04-12
Många roliga grejer i filmen. Bra tempo, bra oneliners. Självklart en del att klaga på också. Efter ett tag glömde jag bort vad Bond hade för uppdrag. När hajarna kom så insåg jag att detta är en vanligt återkommande scen i Bond-filmer. Tänkte på Blofelds hajar i en tidig Connery-film. De här är lite vettigare vithajar men har svårt för det överdrivna sättet Bond lyckats ta sig ur situationen. Bra start på Roger Moore-perioden. Skönt att slippa de extremt dåliga Connery-filmerna i min omtittning av Bond.
Jamesa
2017-02-09
Småskön 70´s-rulle. Och normal Bondklass.
Stygga-Vargen
2016-08-01
Har sett några Bond-filmer men skulle aldrig kunna tänka mig att plöja igenom hela serien. Denna är stundvis hyfsat underhållande, därav mitt "höga" betyg.
Visa äldre kommentarer »