Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.4
av 5

Les Misérables


Ex-fången Jean Valjean är jagad sedan årtionden av den hänsynslösa polismannen Javert efter att han en gång brutit mot sin villkorliga frigivning. När Valjean går med på att ta hand om fabriksarbetaren Fantines unga dotter, Cosette, förändras deras liv för alltid.


Originaltitel Les Misérables
Regissör Tom Hooper
Manus William Nicholson
Genre Drama, Romantik, Musikal, 2010-tal
Skådespelare Hugh Jackman, Russell Crowe, Anne Hathaway, Amanda Seyfried, Sacha Baron Cohen, Helena Bonham Carter, Eddie Redmayne, Aaron Tveit, Samantha Barks, Daniel Huttlestone, Colm Wilkinson, Stephen Tate, Isabelle Allen, Natalya Angel Wallace
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 2932
Filmnummer 99925

Recensioner

Skapad 2019-12-23 av rikirock
Tom Hooper (regissören till \"The King's Speech\") har tagit en av världens kändaste musikaler till den vita duken. Han gör det med en glöd som verkligen syns i filmen och som jag (som publik) k...   Läs mer »

Skapad 2019-12-04 av mazquara
Victor Hugos roman har filmatiserats ett flertal gånger, mest känd är kanske Bille Augusts europudding-version från 1998 med bland annat Liam Neeson och Geoffrey Rush i rollerna. Detta är dock f...   Läs mer »

Skapad 2019-11-02 av Newt
Tom Hooper vann en Oscar för The King's Speech, ett faktum som öppnade upp hans dörrar i branschen rejält. Han tog då chansen att filma sitt drömprojekt – musikalversionen av Victor Hugos bok L...   Läs mer »

Kommentarer


Livchen
2023-08-26
Makalöst skådespeleri, bristfällig sång.
darkmist82
2023-03-06
Tom Hooper har tagit sig an denna musikal väl men även om den innehåller bra skådespeleri, bra handling och bra sånger så blir den ändå inte mer än en bra musikal, inget storartat då det finns bättre musikalfilmer. Men visst är den gripande och bjuder på lite tårar i mellan åt. En bra musikal men inte så mycket mer då jag sett musikaler som verkligen bjuder på bra underhållning hela vägen.
Starkbröl
2022-04-27
Mycket bra filmatisering av en bra musikal. Man måste förstås gilla musikaler. Bör ses om men detta är nog en av de bättre filmatiseringarna av musikaler som jag sett.
Sheepy
2022-01-30
Påkostad och med minnesvärda insatser från Anne Hathaway och Sacha Baron Cohen (som i mitt tycke gör sin bästa roll här). Dock är filmen lite i längsta laget för sitt eget bästa.
regnbågsbarn
2022-01-22
Detta är en musikal, i sådana brukar man prioritera sångare över skådespelare. Här har man inte gjort det. Vissa skådespelare kan sjunga andra inte...
Rai
2022-01-22
Musikal kanske inte riktigt är min gren, men denna är helt okej. Kanske mer för att det är en efter en berömd klassiker än själva filmen/ musikalen...
hsimpson
2019-06-02
Nejdå, musikaler är riktigt trevliga. I vanliga fall. Här blir det dock platt fall. Berättelsen kanske har sina hål att börja med, men Hooper borde arbeta mer med gestaltningen. Inte så lyckat när man som publik inte hejar på "hjältarna". Filmen är PÅ TOK för lång. Sångerna är monotona, och de flesta av dem är riktigt dåliga. Och så får SBC och HBC agera comic relief på ett sätt som får mig att förlåta Jar-Jar Binks allting. Dessutom blir jag fruktansvärt provocerad av att det tydligen räcker med att klippa håret och sjunga en sång för att få en Oscar. Det var bättre förr. Nu tror jag att jag har gnällt färdigt.
Asmorod
2019-05-02
Fy fan, vad musikaler är skit.
92axha10
2017-10-24
Jag gillade den. Trodde inte jag skulle göra det. Första gången jag ser en version av den här musikalen.
Henkoo
2017-09-24
Crowe helt felplacerad här. Hathaway är bra men har för lite tid för en så lång film. Jag har svårt för denna sortens musikal, jag visste inte att det var en sån film faktiskt. Jag gillar ett par av sångerna men när det är sång-dialog så är det fruktansvärt.
Visa äldre kommentarer »