2.4
2.4
Les Grandes personnes - De vuxna
Den franska ensamstående pappan Albert och hans dotter Jeanne åker på semester till en liten ö i den västsvenska skärgården för att fira Jeannes 18-årsdag. Men huset som de hyrt visar sig vara bebott av två väninnor i 40-årsåldern, fransyskan Christine och svenska Annika som bott i Paris många år. Det oväntade mötet kommer så småningom att rubba Alberts och Jeannes relation.
Originaltitel | Les Grandes personnes |
Alternativ titel | Grown Ups, Vuxna människor |
Regissör | Anne Novion |
Manus | Béatrice Colombier, Anne Novion, Mathieu Robin |
Genre | Drama, Komedi, 2000-tal |
Skådespelare | Jean-Pierre Darroussin, Anaïs Demoustier, Judith Henry, Jakob Eklund, Lia Boysen, Anastasios Soulis, Björn Gustafsson, Mirja Turestedt, Björn Granath, Dag Malmberg, Åsa Göransson, Pierre Lindstedt |
Den här dramakomedin påminner om tv-serien Saltön. Till och med gubbarna på bänken vid hamnen finns här. :) Men det är med franska huvudrollsskådisar och annat fokus. Franska är faktiskt huvudspråk, även om den är inspelad i Sverige och de flesta skådisarna är svenska.
Ganska dyster film utan några gripande händelser. Hade fått högra betyg om folk varit gladare och solen skinit.
en fånig historia och svagt spelad - det är lågmäldheten i filmen och flickans blyghet som räddar den till en (svag) 3:a
En fin liten film, tyvärr för kort för sitt eget bästa. Klippningen ingen höjdare.
Vackert, stämningsfullt och väldigt annorlunda. Min första femma på ett år!
Konstiga klipp, en alldeles för stillsam story som i princip är fri från konflikter, och ojämna skådespelarinsatser. Den unga tjejen är fint chosefri, så det blir en stark etta tack vare henne.
inte ens eric klintenbergs cameo kan rädda den här filmen från att kännas ganska meningslös=P
Suck vad tråkig.
Jag vet inte vad jag ska tycka.. Varken bra eller dålig.. En ganska menlös bagatell är jag rädd.. Men jag är imponerad av Lia Boysens franskakunskaper (som hon inte ens bar med sig från början).. Får bli en tvåa på gränsen till trea.. Jag förstod mig inte riktigt på slutet heller känner jag.. Ganska viktigt om jag ska kunna sätta ett rättvist betyg.
Filmen känns väldigt banal på i stort sett alla plan. Det som jag tycker står ut lite är Jeanne och hennes relation till sin far. Överhuvudtaget en behaglig stämning i filmen. En svag 3a.