Leo vs. Stephen

Leo är en ung pojke med trasslig uppväxt, vars mamma har vänt sig ifrån honom. Han börjar skriva till Stephen som avtjänar ett 15-årigt fängelsestraff. Ett osannolikt band formas mellan dem när straffången tvingas stå till svars för sina tidigare misstag och göra de val som krävs för att rädda både sin nye vän och sig själv.

Originaltitel Leo
Regissör Mehdi Norowzian
Manus Massy Tadjedin, Amir Tadjedin
Genre 2000-tal, Drama
Skådespelare Joseph Fiennes, Elisabeth Shue, Justin Chambers, Sam Shepard, Dennis Hopper, Deborah Kara Unger, Mary Stuart Masterson, Jake Weber, Davis Sweatt

idaho1981
2016-03-31
Oväntat stark film med intressanta karaktärer och händelseförlopp. Riktigt bra skådespeleri, speciellt av Shue.
larox
2010-09-26
en riktigt, riktigt sevärd film, överraskande!
ellaine
2010-09-21
Otroligt bra. Stark fyra. Bra skådespel, intressant historia och mycket känslor.

2010-08-25
Börjar som ett renodlat och tämligen blekt drama men utvecklar sig sedan mot något annat. En överraskande bra film som imponerar på mig med sitt djup och starka story. Samma manusförfattare som till The Jacket. Lovande regidebut. 3+
Karina
2009-06-29
Blev positivt överraskad av filmen, den kändes verklig och hade bra tempo trots att det egentligen inte händer så mycket. Inte sett ngt iknade innan.
MaraJade
2008-11-08
Även om filmens tempo var sävligt så blev den aldrig tråkig då jag verkligen fängslades av handlingen. Ett plus för skådespelarena också som verkligen gjorde en bra insats, då speciellt Joseph Fiennes.
jonbo
2008-10-30
Ok film, som inte riktigt tar sig nån gång men som har bra skådespelare.