Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.1
av 5

Leende guldbruna ögon


Lennart är 23 år och kommer från Fellingsbro, han sjunger som en gud och lever för dansbandsmusiken. Nu står han redo att bege sig till Stockholm för att ta det där jobbet som dansbandssångare. Drömmen är på väg att gå i uppfyllelse men det är bara ett problem - Lennart är blatte! Lennarts chanser som färgad dansbandssångare är lika med noll och han får förstås inte jobbet. Han tvingas hyra in sig hos den forne hip-hopstjärnan Roshan som desperat försöker få nytt liv i sin karriär. Trots de uppenbara motsättningarna dem emellan finner Lennart och Roshan en slags minsta gemensamma nämnare i varandras drömmar och snart har Sveriges första blatte-dansband sett dagens ljus - Lennartz. I "Leende guldbruna ögon" får vi följa Lennart och hans drömmar om en karriär i dansbandsvärlden. Serien handlar om hans och andra unga invandrares strävan efter hopp och lycka i ett land som är så fullt av fördomar att de ibland slår knut på sig själva. När allt annat ser ut att rämna finns bara det enkla och sanna kvar - kärleken och musiken.


Originaltitel Leende guldbruna ögon
Alternativ titel Golden Brown Eyes
Regissör Anna Hylander, Emiliano Goessens
Manus Anders Weidemann
Genre Drama, Komedi, Musikal, Mini-serie, 2000-tal
Skådespelare Kim Anderzon, Alexander Skarsgård, Reine Brynolfsson, Fares Fares, Peter Viitanen, Felipe Leiva Wenger, Ann-Sofie Rase, Barbro 'Babben' Larsson, Yankho Kamwendo, Sheraye Esfandyari, Thomas Hanzon, Torkel Petersson, Miran Kader, Dennis Önder, Ison Glasgow
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 739
Filmnummer 49575

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


Rai
2018-12-16
Rätt kul att se på...
AlbinWesley
2015-10-05
Rolig och varm berättelse, tillräcklig bra gjord för att inte falla på att den är så hiskeligt banal och förutsägbar.
Gigi1943
2014-10-28
Underbar, supertrevlig.
Hogman
2013-06-24
Helskön! Charmigt och feelgood. Dock ett litet minus för de övertydliga karaktärerna och de många vändningarna i storyn med lite töntiga utbrott från framförallt Fares. Men överlag är jag jättenöjd.
Suckram99
2013-04-02
Det dåliga tycker jag är att det blir lite för overkligt slut ( får inte avslöja) fast endå är slutet underbart
JohnAlloy
2013-02-17
Kan inte säga något annat än att jag älskar hela konceptet =D Det är sådan härlig känsla igenom hela filmen =D Hoppas att de gör en fortsättning på filmen, för jag satt och hoppades hela tiden att denna magiska saga aldrig skulle ta slut =D
Xenox
2012-07-23
Trots att dansbandsmusik är det värsta som finns är den här serien riktigt bra. Serien är rolig samtidigt som den har ett bra budskap. Mycket sevärd!
Noseman2005
2012-06-22
Jag måste erkänna att den sackar lite i tredje delen, men på det stora hela är det bara underbart. Perfekt avvägning mellan humor och allvar.

2011-09-24
Jag vet inte vad det är för fel på svenska skådespelare, men agera trovärdigt det är det få av dem som kan. Det är pinsamt.
Greigh
2011-08-20
Fan vilket dystert bottennapp jag lyckades få in i samlingen.
Visa äldre kommentarer »