3.3

Leave No Trace

En pappa och dotter lever en perfekt men mystisk existens i Forest Park, ett vackert naturreservat i Oregon, och har sällan kontakt med resten av världen. Ett misstag gör att de får myndigheterna efter sig, och de försätts på en nyckfull resa i jakt på ett nytt hem.

Originaltitel Leave No Trace
Regissör Debra Granik
Manus Debra Granik, Anne Rosellini
Genre 2010-tal, Drama
Skådespelare Ben Foster, Thomasin McKenzie, Dana Millican, Jeff Kober, Dale Dickey, Isaiah Stone, Michael J Prosser, Derek John Drescher, Alyssa McKay, Ryan Joiner, Bob Werfelman, Susan Chernak McElroy, David M Pittman, Spencer S Hanley, Michael Draper

LavaLi
2024-09-21
En film om PTSD, en alternativ pappa-dotter-relation, frihet och frigörelse. Ett amerikanskt drama soprent från överspel och melodrama, när hände det senast? Stram, mimiklös minimalism skapar trovärdighet och dynamik när känslorna väl uppenbarar sig. Fantastiska skogsbilder. Krispig men lite distorderad bild på SVTPLAY. Oförutsägbar, lugn, harmonisk, respektfull, sympatisk och vacker. En mänsklig och mogen film, om än lite väl behärskad och återhållsam.
Bozze80
2024-02-22
Varm historia, fint foto, fantastiska skådespelare i huvudrollerna, men precis som med Winter's Bone så tycker jag att det saknas något för att lyfta. Nu blir det ganska varmt och fint, men också lite långtråkigt.
2023-08-07
Bra drama, långsamt men intressant.
amam
2023-08-05
Otroligt långsam. Bra skådisar men ganska menlöst manus och regi.
Robkiller
2022-01-04
Relativt ointressant.
vonadel
2020-01-22
Ganska bra ändå. Intressant far-dotter relation. Gripande, men blir lite segt ibland. 6/10
Christofer
2020-01-11
2019-11-29: Blek indie utan någon som helst edge. Mellanmjölk rakt igenom och man brydde sig aldrig riktigt då hela premissen var konstig.
Rabbinen
2020-01-03
En riktig indiepärla! En väldstämnd film som på ett gripande vis skildrar relationen mellan far / dotter. I många scener talar tystnaden snarare än orden på ett underbart vis. Ett annat stort plus är miljöerna som genom hela filmen är spot om, här påminner den mycket om regissören tidigare film Winters Bone.
HerrNenne
2019-10-17
Det är fina miljöer och så, men jag tycker den tappar när livet börjar knaka, när folk inte längre är på samma våglängd.
2019-07-16
Den här tråkiga sörjan lyckas nästan få Sofia Coppolas filmer att framstå som ofantligt spännande.