Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.5
av 5

Mannen från Le Havre


Marcel Marx har lämnat sitt bohemiska författarliv för att istället försörja sig som skoputsare. Marcel lever förnöjt i ett kärleksfullt äktenskap med Arletty och några glas om dagen på kvartersbaren. Men allt förändras när Arletty får en allvarlig sjukdomsdiagnos samtidigt som Idrissa dyker upp, en liten kille från någonstans i Afrika som kommit som båtflykting och av misstag hamnat i Le Havre istället för i London där mamman väntar.


Originaltitel Le Havre
Regissör Aki Kaurismäki
Manus Aki Kaurismäki
Genre Drama, Komedi, 2010-tal
Skådespelare André Wilms, Kati Outinen, Jean-Pierre Darroussin, Blondin Miguel, Elina Salo, Evelyne Didi, Quoc Dung Nguyen, François Monnié, Little Bob, Pierre Étaix, Jean-Pierre Léaud, Vincent Lebodo, Umban U'kset, Patrick Bonnel
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 1339
Filmnummer 90371

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


apelsin
2021-07-01
Fruktansvärt kass och långtråkig rakt igenom, visste inte att Kaurismäki gjort så dåliga filmer.
yrkeschaufföre
2017-12-21
Snygg och ett underbart bilgalleri men historien är lite konstig och den är för lång. Men slutet var för mig oväntat, och jag blev glad av att den.
Ful_fisk
2017-08-02
Fin film med mänskligt budskap, med en story mycket snarlik hans nya film Ljus i natten (fast tvärtom då, förstås). Gillar dock nämnda film lite mer eftersom den hade mer av den för Kaurismäki så typiska absurda humorn. Jag gillar Mannen från Le Havre också, men blev inte hänförd av den.
AlbinWesley
2016-03-07
Det är så pass urtjusigt att jag inte kan undvika fyran, så fint berättat och så relevant berättelse om solidaritet och medmänsklighet i dessa bistra tider.
Albion
2016-03-04
Berättelsen må vara hedervärd, berättarformen avskalat lågmäld och så vidare men paketeringen håller inte trots allt. Lyftet uteblir som behövts för att man ska gå ifrån denna filmen med ett upplyft sinne. Betyget blir en stark 2;a, dvs 2+
PeterTheW
2015-11-13
Jag gillar finnens stil. Hur han blandar den franska idyllen med det "finska" gråa från tidigare filmer. Hur han använder vissa av sina tidigare skådespelare för igenkänning. Smådetaljerna. Men ja, jag kan hålla med om att jag emellanåt tycker att det känns lite långsamt även om den är väldigt fin.
hulqen
2015-09-07
Inte min typ av film så lyssna inte på mig om du gillar stilen. Jag tyckte att den var för långsam, för mycket logiska luckor och inte tillräckligt engagerande. Skön stil, många intressanta karaktärer och skrämmande aktuellt budskap dock.
martineden
2015-07-29
[rek. 4] Kaurismäkis konstnärliga kvalitet är vid det här laget knappast överraskande. Ännu en mycket bra film med starka politiska undertoner, som dock aldrig övermannar det mänskliga och berättelsen i sig, men figurerar som ett determinativt element i bakgrunden. Underbar!!! 4.
MattiasStrand
2015-04-29
Jag tycker tyvärr inte alls att den patenterade Kaurismäkistilen funkar lika bra när miljön inte är finsk - antar att det till stora delar handlar om mina egna förväntningar och fördomar, men så är det hur som helst. Men en 3:a får det i alla fall bli.
mammene
2014-09-09
En miljö utan onödig utsmyckning, men med desto mer inombords. Aktuellt ämne i dessa valtider med diskussioner om flyktingar. Varma hjärtan, värmer denna fil och med små gester kan man få fram det stora.
Visa äldre kommentarer »