3.7

Lawn Dogs

Den fattige och utstötte Trent påminns ständigt om sin position i samhället av invånarna i det överklassområde där han klipper gräsmattorna. Hans starka vänskap med den tioåriga flickan Devon skulle inte ses med blida ögon av omgivningen om den blev känd. När den väl förborgade hemligheten kommer i dagen är det bäddat för missförstånd och det får fruktansvärda följder för alla inblandade.

Originaltitel Lawn Dogs
Regissör John Duigan
Manus Naomi Wallace
Genre Drama, 90-tal
Skådespelare Christopher McDonald, Kathleen Quinlan, Sam Rockwell, Mischa Barton, Angie Harmon, Miles Meehan, Bruce McGill, David Barry Gray, Eric Mabius, Beth Grant, Angie Harmon
Filmnummer 12062

2014-12-31
Jag röstade också på den på publikpriset på Sthlms filmfestival. Helt lysande! Har bara sett den då tyvärr....
AlbertSpica
2013-12-30
My cup of tea, nära femman.
Taandborste
2013-12-22
Älskar den svettiga suburban-känslan. Mischa Barton är helt fantastisk!
JimCarrey
2012-11-17
När det kommer till offer så brukar berättelsen alltid följa samma mönster. Det är alltid barnet som är offret, och om det sker ett misstag så är det ändå sorgligt men någonstans ofrånkomlt och lämplig att någon ställs till svars ändå. Så inte fallet här. Devon förstår visserligen inte alla de märkliga moraliska låsningar som de vuxna fänglat sig själva i genom åratal av hårt arbete, men, eller just därför, blir hon helt ostoppbar. En otroligt stark och överaskande film. Får nästan lite Ozon-vibbar (även om den här filmen kom nästan parallelt med hans tidiga långfilmer)
magnipor
2009-09-18
Den kändes så klockren när jag såg den på Stockholms filmfestival, så jag röstade på den i publikpriset. Och vann 50 filmbiljetter, yesss En femma helt klart !!
Spidde
2009-08-07
En oväntat stark och udda film. Den är märklig på flera sätt och därför väldigt fascinerande. Filmen är snygg och rörande, men tyvärr lite ojämn. Mischa Barton sprudlar av energi och hennes otroligt utflippade rolltolkning imponerar enormt mycket. Stark trea.
Namellak
2005-10-21
Befriande ovanlig film om vänskap över klass- och åldersgränserna. Den ibland drömska stämningen och användadet av färgskiftningar plus en dle oväntade vändningar i handlingen gjorde att jag satt som klistrad till slutet :) 4 av 5.
Chica
2005-06-07
Den är annorlunda men det funkar väldigt bra när man vant sig. Mischa är faktiskt jätteduktig.
hardcore
2005-06-01
En mycket vacker och välspelad film om vänskap. Sam Rockwell och Mischa Barton förvånade mej att dom va så bra.
Floop
2005-04-18