Late Night with the Devil
Året är 1977 och den populära talkshow-värden Jack Delroy är pressad över tittarsiffror som inte placerar honom på toppen av listorna. Världen är orolig över satanismens framfart och på Halloween dyker den ena ockulta gästen efter den andra upp i Delroys program. Snart börjar underliga saker ske i studion, i ena soffan sitter en skeptiker och försöker förklara det som händer medan publik och scenarbetare blir mer och mer oroliga.

Originaltitel | Late Night with the Devil |
Regissör | Cameron Cairnes, Colin Cairnes |
Manus | Colin Cairnes, Cameron Cairnes |
Genre | Skräck, 2020-talet |
Skådespelare | David Dastmalchian, Laura Gordon, Ian Bliss, Fayssal Bazzi, Ingrid Torelli, Rhys Auteri, Josh Quong Tart, Georgina Haig, Christopher Kirby, Steve Mouzakis |
Inte min humor
Sevärd och annorlunda skräckfilm med snygg estetik! Den första timmen är riktigt bra, tack vare att spänningen och atmosfären byggds upp till höga nivåerna. Därefter blev handlingen lite väl generisk och slutet kändes förutsägbart.
Föll lite på slutet men jag gillade resten så pass att det blir en fyra ändå.
Gillade upplägget och även 70-tals estetiken. Bra förutsättningar att lyckas alltså. Håller också ganska länge, men man lyckas inte riktigt knyta ihop säcken tyvärr. 6/10
Intressant och för en gång skull riktigt originell! Det börjar ju bli allt mer sällsynt med originella storys då det är lättare att kopiera och tjäna snabba cash. Förutom för mycket backstage och meningslösa fejk intervjuer som kunde gjorts bättre, så är den ganska trevlig. Vakna till ett par gånger. ”Vad ska hända nu?” Så bra underhållning för stunden, men synd dem inte gjorde fejk intervjuarna lite mer berörande, för att få ihop helheten och hålla oss tittare på helspänn, då hade man säkert hoppat till under själva skräcken.
Kul idé, och man har lyckats bra med estetiken kring talk show-formatet och tidsperioden. Skräcktemat vävs sedan in i allt detta på ett smidigt och effektivt sätt. David Dastmalchian och Rhys Auteri är dessutom väldigt bra som programledare respektive sidekick och de fångar verkligen dynamiken i dessa två roller, men det är nog ändå Ian Bliss som stjäl showen som den självgode skeptikern. Lite synd dock att man inte lyckas bygga en bättre historia kring detta, och det känns inte som de hade någon riktigt bra idé om hur de skulle avsluta det hela, och det mesta rinner tyvärr ut i sanden framåt slutet. De vill också lite för gärna både äta kakan och ha den kvar när det kommer till found footage-greppet. Men en underhållande och pigg rulle är det
Inte mycket till skräck och slutet blev bara konstigt och fånigt.
första halvan är en klockren 4:a, sedan går det lite utför.
Svag 3. Byggde upp bra, men det blir Sedan Inte fullt Av rysningar. Tvärtom tom lite Beau is Afraid-skumt. Kul att 'Scanners' dök upp i huvudet under tittningen och Michael Ironside sedan visar sig vara narrator.
Tre saker är lysande: filmens titel (i sig en grym hisspitch), konceptet och skådespeleriet. Sen är det annat som inte övertygar lika bra, som greppet med ”bakommaterialet” under reklampauserna, det hade de kunnat lösa på ett smartare sätt. Överlag ändå en snygg och tight film utifrån en fantastisk grundidé man bara önskar de gjort ännu mer av.