Last Resort

Tanya, en ung kvinna, och hennes son Artiom kommer till England för att möta Tanyas fästman. Mannen dyker aldrig upp utan Tanya och Artiom blir ett fall för immigationsmyndigheterna och placeras på en flyktingförläggning i en ödslig badort medan deras fall utreds. En ung engelsman, Alfie, blir deras förtrogne och gör allt för att hjälpa dem.

Originaltitel Last Resort
Regissör Pawel Pawlikowski
Manus Rowan Joffe, Pawel Pawlikowski
Genre Romantik, Drama, 2000-tal
Skådespelare Paddy Considine, Dina Korzun, Artiom Strelnikov, Steve Perry, Perry Benson, Katie Drinkwater, Dave Bean

Hypostas
2015-02-23
Svag trea. Synd att inte hela filmen hade undertexter.
Rune2000
2010-01-07
Jag håller med de två föregående kommentarerna men måste ändå tillägga att jag inte kunde förstå Alfies karaktär. Vad var hans motiv för att agera som han gjorde mot slutet? Det hela får mig att tänka på budskapet i "Love Story" vilket känns lite väl naivt i en sådan realistisk film. I min mening är "Last Resort ännu en film som tappar på sin korta speltid. Jag hade gärna velat se minst 15 minuter till av samspel mellan de tre huvudkaraktärerna, kanske skulle det hela kännas mycket klarare då?
DanielMott
2009-12-07
Last Resort är en Ken Loachsk se- och tänkvärd exkursion i nära kortfilmsformat med fint 16mm-foto och Paddy Considine i en av många bra roller. Betyg: 4-
emilstjernholm
2008-10-04
En vacker film om utanförskap. Starkt, närgånget och realistiskt. Dessutom är fotot riktigt snyggt.