Laggies

Megan får panik när hennes pojkvän friar och tar följaktligen en möjlighet att rymma från verkligheten i en vecka. Hon säger till sin nyblivne fästman att hon ska på ett veckolångt seminarium, men i själva verket tillbringar hon tiden hemma hos sin nyfunna vän, 16-åriga Annika, och hennes ensamstående pappa.

Originaltitel Laggies
Regissör Lynn Shelton
Manus Andrea Seigel
Genre Komedi, Romantik, 2010-tal
Skådespelare Keira Knightley, Chloë Grace Moretz, Sam Rockwell, Mark Webber, Jeff Garlin, Jodi Thelen, Kaitlyn Dever, Daniel Zovatto, Dylan Arnold, Ellie Kemper, Sara Coates, Kirsten deLohr Helland, Eric Riedmann, Louis Hobson, Gretchen Mol, Amy Thone

StureStenhög
2015-08-23
En simpel, men trevlig film. Det saknas lite finess, och jag kan tycka att kontrasten mellan Keira och hennes vänner är lite för övertydligt och fantasilöst skildrad. Men jag har väldigt lätt för att sympatisera med sådana här karaktärer, och skådespelarna har dessutom en stor del i att det här ändå blir sevärt. Keira fungerar bra i huvudrollen, men det är Sam Rockwell som glänser mest. Kul också att Jeff Garlin dyker upp, och Kaitlyn Dever blev jag lite imponerad av igen. Hon kommer att bli en stjärna. Så har man inga andra förväntningar än att ha lite trevligt för stunden, så är det här ett bra val
AlbertSpica
2015-08-12
Mysig och oväntat bra. Knightley,Mortez och Rockwell är stabila och "likeable". Rätt stark 3:a.
Carie
2015-08-08
Helt ok, gillar skådespelarna/skådespelerskorna.
Bomkia
2015-07-31
Fin känsla i filmen och jag tyckte castingen var riktigt bra. Man kan inte ogilla Rockwell. 4+
AlbinWesley
2015-06-05
Lynn Shelton har överträffat sig själv, det här är hennes allra finaste bit. Jag älskar tonåringarna, och skulle vilja se en film bara om dem. Oerhört välskrivna biroller och sidointriger. Vidare behandlar den steget mellan att vara ungdom och vuxen på ett väldigt fint sätt, för även om det är en process som sker stegvis så finns nåt slags markant skillnad. Den visar även fint hur man måste vårda mänskliga relationer, och hur de oundvikligen förändras med tid. Lysande!
Kuslix
2015-05-19
Stabil hipstertake på det klassiska romcom-formatet. Bra skådespel och effektiv regi höjer filmen, särskilt i flygplatsscenen. Extra plus för att birollerna får den detalj de förtjänar.
Björkman
2015-03-10
Mysig historia med bra trio i Knightley-Moretz-Rockwell som lyfter filmen. Om att växa upp, men utan att tappa sig själv på vägen. Stabil feel-good.
Sodastream
2015-02-25
Älska!
Catwalker
2015-02-20
Gillade den i all sin enkelhet. Älskar rockwell.
ulpe01
2015-02-14
Det blir en väldigt stark trea till den här filmen som jag lagt i min vill-se-lista mest för att Keira var med, men egentligen är ju Rockwell bäst som relativt cool tonårspappa. Undviker de värsta klyschorna och det blir härligt mysigt feelgood av det hela med några små fartgupp på vägen. Lite förutsägbart, men det spelar mindre roll när det görs så här bra.