3.5
3.5
Lady Vengeance
Geum-ja är en mycket vacker och mycket farlig ung kvinna, en ängel och en djävul på samma gång. För tretton år sedan gjorde hon sitt livs misstag då hon ungdomligt naivt litade blint på fel man och lät sig bli utnyttjad och satt till syndabock för ett hemskt brott. Nu, tretton år senare, har hon avtjänat sitt långa fängelsestraff och är redo att sätta sin mycket exakta och utstuderade hämndplan i verket.
Originaltitel | Chinjeolhan Geumjasshi |
Alternativ titel | Sympathy for Lady Vengeance |
Regissör | Park Chan-wook |
Manus | Park Chan-wook, Jeong Seo-kyeong |
Genre | Drama, Kriminalare, Thriller, 2000-tal |
Skådespelare | Song Kang-ho, Yu Ji-tae, Choi Min-sik, Lee Yeong-ae, Kim Byeong-ok, Kim Bu-seon, Kim Shi-hoo, Lee Seung-shin, Oh Dal-su, Ko Su-hee |
Den första timmen är en enda röra och det är svårt att ens förstå vad filmen handlar om. Det klarnar under de sista fyrtio minuterna, men då är det för sent är rädda haveriet.
En helskum film! Nej detta gick feting bort. "konstnärligt" skit.
Alldeles för långsam och konstig. Oldboy är mycket bättre.
Kreativa och surrealistiska scener men dessvärre skapas likt föregångaren inga personliga band till filmen utan jag förblir en åskådare.
Lika dålig som föregångaren (det så kallade mästerverket Oldboy), nä sämre förresten. Chan-wook Park är överskattad.
Fantastiskt foto och en spännande historia.
Vilket bildberättande!..Park är en sann klippa. Filmen har hamnat i skymundan för de övriga i trilogin vilket är lite synd, även om manuset kan kännas rörigt. Den är en som verkligen borde visas på filmskolorna som inspiration för vad man kan göra med mediet.
Ett mästerverk
Skruvad och snygg, lite väl rörigför min smak.
Att historian framförs så överdrivet krångligt känns mer som en ridå för att historian faktiskt nästan är så skamlöst simpel för vad man förväntar sig av just denna avslutande film. De blir ett stort problem även eftersom man inte tror sig fatta nåt fast man kanske gör de och därför fattar man inte heller hur man ska känna inför allt. Man vill gilla den väldigt mkt, för introt och vissa andra bitar som översättningsscen med alla nyckelkaraktärer är så jäkla right on the money men allt blir så mjäkigt i helbild med den ängel-präktiga musiken, detta trotts vissa råa inlägg. Synd, för kvinna i huvudrollen har go power till sig och hennes gun är legendarisk.