Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.4
av 5

Lady Musashino


Andra världskriget är över och efterkrigstidens brådskande vänder upp och ned på det gamla. Krocken mellan det nya och traditionella river upp konflikter. Michiko sliter med sin plikt som fru till den otrogne Akiyama samtidigt som den unge stilige kusinen Tsutomu visar intresse.


Originaltitel Musashino fujin
Alternativ titel The Lady from Musashino
Regissör Kenji Mizoguchi
Manus Shohei Ooka, Yoshikata Yoda
Genre 50-tal, Drama
Skådespelare Kinuyo Tanaka, Akihiko Katayama, Masayuki Mori, Sô Yamamura, Yukiko Todoroki, Kiyoko Hirai, Eitarô Shindô, Minako Nakamura, Satoshi Nishida, Reiko Otani, Michiko Tsuyama
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 55
Filmnummer 29226

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer2012-10-31
Mizoguchis typiskt feministiska premiss fungerar hyfsat väl, medryckande om något men kan inte jämföras mot hans bättre verk.
Tonti
2008-06-03
Eller inte.
Tonti
2008-03-26
Mycket svår att betygsätta då början är ganska risig och det även senare dyker upp lite störande inslag. Trots detta blir jag efter hand riktigt intresserad och relativt engagerad vilket gör att det till slut blir en fyra, om än en mycket svag sådan.
Kurosawafan
2007-07-02
håller på 5:an men detta är bra. Driv i handligen trots att det är vardag och mycket vackert
skitbad
2007-02-08
Totalt utsökt på flera nivåer, håller inne med 5:an för tillfället men den är inte långt borta. Det luktar lite framtida favorit över denna Mizoguchi...Subtilt, komplext och med sådan känsla och samspel mellan allt vad bildspråk och ljud innebär.
goeran
2006-12-31
Ett ytterst välgjort familjedrama men Mizoguchi är kanske lite för intresserad av att diskutera principer och idéer; det känns ibland något tveksamt om personerna i denna film verkligen är av kött och blod. Filmen handlar inte bara om hur mänskliga relationer förändras utan också om hur den fysiska miljön förändras. Från att ha varit grönskande landsbygd blir Musashino en del av det snabbt växande stor-Tokyo.
maldoror
2006-10-13
Ja, Tarkovskij har med stor sannorlikhet inspirerats av den här rullen. I hans bok "Den förseglade tiden" omnämner han Mizoguchi som en av sina favorit regissörer. Annars är Lady Musashino en film som disskuterar moralens vara eller icke vara samt tar upp ämnet sexuell frihet. Den disskuterar deta på ett subtilt och lättsamt sätt och det blir ganska intressant men inte jätteengagerande. Detta är den "sämsta" Mizoguchi-filmen jag sett. Han verkar passa bäst i historisk tid. Sevärd dock.
arvidsollenby
2006-04-28
jag har svårt att uppskatta japansk film tror jag, detta är bitvis väldigt snyggt och välkomponerat men det intresserar inte.
Morayeel
2005-03-28
Vilken film som helst med linen: "sleeping with you and your freinds makes me sad", är värd att se...särskilt om den är gjord 1951.
Hangaround
2005-03-25
Det finns inte många perioder som slår det japanska 50-talet. Mizogushis familjedrama är så mycket mer än välspelad och välkomponerad film. Genom dess tema, konfliken mellan det gamsla och nya Japan, post-Hisroshima-Nagasaki tiden bildas nya mönster och tankebanor Mizogushi inte drar sig det minsta för att påpeka. Underhållande, spännande och givande, trots små brister i ramverket och handlingens konsekvens. Slutscenen verkar ha skapat en hel genre i sig själv och står ut som det utropstecken som hela tiden tuggat bara några fotsteg bort från idyllens bräckliga fantasi.
Visa äldre kommentarer »