Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.3
av 5

Mina eftermiddagar med Margueritte


Germain Chazes är en medelålders man, mobbad som barn och ofta hånad som vuxen för sin begränsade utbildning och analfabetism. En dag stöter han på en gammal tant på en parkbänk som börjar läsa romaner för honom och en ny värld öppnar sig.


Originaltitel La tête en friche
Alternativ titel My Afternoons with Margueritte
Regissör Jean Becker
Manus Jean Becker, Jean-Loup Dabadie
Genre Komedi, 2010-tal
Skådespelare Gérard Depardieu, Gisèle Casadesus, Patrick Bouchitey, Jean-François Stévenin, François-Xavier Demaison, Sophie Guillemin, Claire Maurier, Anne Le Guernec, Maurane, Mélanie Bernier
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 485
Filmnummer 85833

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


Rai
2018-03-07
Lite småmysig fransk film, men visst påminner den lite väl mycket om Stekta gröna tomater, eller?
RustyFilm
2016-12-10
Man brukar ju kalla en del filmer för ”må-bra-film”. Det här måste va en sån, trivsamt med mycket atmosfär. Miljön är en fransk småstads idyll. Bra regi och skådespeleri men lite väl händelsefattigt är det nog.
okidoki
2016-08-25
Pinsam
idaho1981
2015-11-13
Fin historia och en bra idé. Men jag har lite för svårt att bortse från en del grejer för att ge ett högre betyg. Först och främst en av hans vänner som bara är elak, lite väl överdrivet. Sen är det detta med hans flickvän som är 25-30 år yngre, why?
Dele
2015-01-31
Ganska förutsägbar men en charmig, varm och fin liten film är det allt.
AlbinWesley
2013-08-28
Fint och sådär, lite rolig också, men mest rätt så trist tycker jag. Det saknas helt finess. Men den dög!
Bumbi78
2013-02-17
Bra fransk tragikomik som vunnit på att få varit lite längre så historian kunnat utvecklas. Som andra skriver är Depardieu bra, men hans byfåne kontra flickvännen känns väldigt felplacerat.
hildurojoar
2013-01-22
Inget speciellt, lite trevlig och småmysig men samtidigt ganska tråkigt. En svag 3a.
lottes
2012-09-25
Dundermiss med den alltför unga flickvännen, speciellt när Germaine har så pass dåligt självförtroende. Jag säger inte att det är omöjligt, men det är så pass otrovärdigt att det inte kan passera utan motivering. Vad är det för fel på vissa manliga regissörer - saknar dehelt självdistans? Annars en söt rulle som hade kunnat få en fyra. En annan sak - elefanten i rummet. Trots all mobbing och hån som riktas mot Germaine så nämner inte en enda hans hälsofarliga fetma. Kryperi för en världsberömd skådis? "Du kan passera som fyrti, högst femtio, Gerard. En charmig och snygg snubbe som du, klart du ska ha en het flickvän!.... Eh....
snyltare
2012-06-28
Ta en näve udda karaktärer med lite intern jargong, en riktigt snäll underdog, lite ekologisk trädgårdsidyll, litteraturflirtande, en tokig felstavning och en knepig barndom. Blanda och du får en given succé. Eller förresten, risken finns att det blir en sliskig kliché som egentligen förstås är gullig hela tiden utom när den 62-åriga byfånen har en het 33-årig flickvän.
Visa äldre kommentarer »