3.4
3.4
La La Land
En jazzpianist och en aspirerande skådespelerska faller för varandra samtidigt som de försöker uppnå sina drömmar i världens underhållningshuvudstad.
Originaltitel | La La Land |
Alternativ titel | LaLa Land |
Regissör | Damien Chazelle |
Manus | Damien Chazelle |
Genre | Drama, Komedi, Romantik, Musikal, 2010-tal |
Skådespelare | Emma Stone, Ryan Gosling, Rosemarie DeWitt, John Legend, Finn Wittrock, Tom Everett Scott, J K Simmons, Jessica Rothe, Sonoya Mizuno, Callie Hernandez, Josh Pence, Damon Gupton, Terry Walters, Reshma Gajjar, Valarie Rae Miller, John Hindman, Jason Fuchs |
Filmnummer | 119295 |
Efter första minuten inne i biosalongen var jag fast. Med ett leende på läpparna och en röst inom mig som snabbt utbrast ett \"Åhh yes'\" och med iver satte mig till rätta för att alla mina sin... Läs mer »
Jag tyckte detta var förvånansvärt platt, rent storymässigt. En hyllning till GammelFilm, absolut, men inte så spännande för det. Bra skådespel, men inte mycket att skådespela på.
Dansscenerna är oinspirerade, nuet och dåtiden möts i kitschiga Hollywoodfärger i en falsk romantik där Ryan Gosling beklagar att Jazzen är död ... men Jazzen förekommer endast i en liten biroll och om vi får höra den så pratar Gosling, Stone eller någon annan emellan. Filmen är ett bevis på hur irrelevant Oscarsgalan har blivt.
bLa bLa tråkig
Supervidrig, genomfalsk reklamfilm för Hollywood, av Hollywood. Det var förstås därför den var så Oscarsbelönad -- en narcissistisk dröm, en Top Gun med Hollywoodtema. Problemet är att den är usel: musikalmusiken är klar andrasortering, storyn är klichéartad och irriterande, och ingen kemi finns mellan kärleksparet. Den främsta lärdomen den här filmen ger är nog att om man ser ut som Ryan Gosling så får man ligga med någon i Emma Stone-klass. Det visste jag redan. "Ai" sade femma, LIES! Fy fan, det kryper i kroppen av detta pekoral, och jag gillar ändå musikaler!
Ryan Gosling och Emma Stone har bra kemi i hyllning till gamla Hollywood. Många fina musikscener där framför allt Gosling imponerande med sitt pianospel. Hög omtittsfaktor.
Chazelles filmer Whiplash och First Man är bland det mest intressanta jag har sett men den här, den här var bara som en våt filt för mig. Funkade inte alls och jag var ganska uttråkad under hela filmen. Då det inte är en dålig film per se och innehåller ett ganska gediget hantverk så känns det fel att sätta en tvåa så det får bli en 3a. Men det är en väldigt väldigt ljummen/svag 3a.
Håller fullständigt med dig, robert_akesson. Den här filmen har gjorts många gånger förut. Snygg yta, dock, men inget större innehåll.
Några tänkvärda glimtar mot slutet men annars ointressant
Film med mycket charm. Sångnumren är inte särskilt minnesvärda men i övrigt välgjord musikal.
Vacker, snygg, bra sånger och tillräckligt bra manus. Svag fyra.