Kyss henne!

Balettflickan råkar komma till teatern i bankirens bil och den fattige revydirektören missförstår situationen. Han gör balettflickan till stjärna i revyn i tron att bankiren ska klara honom ur hans akuta penningbekymmer. Och hon får mycket besvär med att hålla god min för att inte missa sin stora chans.

Originaltitel Kyss henne!
Regissör Weyler Hildebrand
Manus Weyler Hildebrand, Torsten Lundqvist
Genre 40-tal, Komedi
Skådespelare Annalisa Ericson, Thor Modéen, Åke Söderblom, Eric Abrahamsson, Hjördis Petterson, John Botvid, Viran Rydkvist, Gustaf Lövås, Gaby Stenberg, Sigge Fürst, Linnéa Hillberg, Hugo Björne

Visse93
2020-10-02
En rolig 30-tals klassiker med Thor Modéen, Annalisa Ericson och Åke Söderblom i huvudrollerna
Memmem
2019-04-23
Rolig förvecklingskomedi! Thor Modéen spelar som vanligt direktör med finansiella problem, denna gång revychef. Han tar hjälp av en av balettflickorna som han tror har sällskap med en rik bankdirektör, men förvecklingar tillstöter. Thor Modéen var en mycket skicklig komiker, men brände tyvärr ut sig tidigt, här har han en massa komiska infall och filmen saknar knappt en lugn minut. Hans parhäst Åke Söderblom spelar flera olika roller och tillsammans med Annalisa Ericson stödjer de stjärnan Modéen. En klassisk komedi med bilder från en teater, restauranger och utomhusscener, örhänget "Vi har så mycket att säga varandra", texten skriven av Åke Söderblom. Betyg: 3½-
2017-07-15
En underhållande och sevärd förvecklingskomedi med kompetent rollista. Har en film begåvats med både Thor Modéen och Åke Söderblom i rollistan så blir den genast mycket intressantare för mig att se då erfarenheten säger att jag hittills inte blivit besviken av detta faktum. Bredvid dessa herrar får vi också ta del av en sprudlande och underhållande Annalisa Ericson. Annalisa var en sådan skönhet att det gör fysiskt ont att titta på henne. 3++
mahasarakam
2017-06-25
En trevlig gammal svensk komedi. Lite tramsig men med stort hjärta.
goeran
2017-04-10
Weyler Hildebrands Kyss henne! från 1940 är en roande bagatell som bärs upp väl av Annalisa Ericson, Thor Modéen och Åke Söderblom.
Albion
2011-10-18
Definitivt en av de bästa svenska komedierna från förr. Enastående förvecklingsintrig med de lysande stjärnorna Thor Modéen och Åke Söderblom i täten kryddat med en utsökt charmerande Annalisa Ericson. Trevligt att se Gaby Stenberg också i en tidig roll, långt ifrån Rederiet. Denna film gjorde mig förtjusande glad och betyget blir en klar 4;a
TobiasRydén
2008-10-14
Stark trea, avståndet till fyran är inte långt alls. Hejdlös och kul förvecklingskomedi i vilken Åke Söderblom får visa prov på sin charm och humor, och Thor Modéen på sin komiska tajming. Innehar vissa sanslöst roliga sekvenser som skiljer sej särskilt från mängden.
rödspättan
2008-10-13
i sånna här gamla filmer är alla tjejer så vackra =)
HerrArne
2008-08-26
Charmigt med Annalisa, Åke och Thor i god form.
FabianBom
2008-04-15
första film jag spelade in med söderblom, då jag började min samling av svenska filmklassiker