Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.8
av 5

Kvinna i leopard


I en luxuös villa i Stockholm bor Arvid Croneman med sin hustru Marianne, sin syster och svåger och sin mor. Arvid är sjuk. I närvaro av Marianne undersöks han av sin läkare Lennart Hägg. Lennart, som anser att Arvid snart kommer att vara på benen igen, tar i avskildhet adjö av Marianne. Du vet att jag bara tänker på dig, säger han.


Originaltitel Kvinna i leopard
Regissör Jan Molander
Manus Jan Molander
Genre Film-Noir, Drama, Kriminalare, 50-tal
Skådespelare Harriet Andersson, Ulf Palme, Erik Strandmark, Sture Ström, Renée Björling, Georg Funkquist, Siv Ericks, Curt Masreliez, Mona Malm, Torsten Lilliecrona, Wiktor Andersson, Tekla Sjöblom, Birgitta Andersson
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 55
Filmnummer 43039

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


dudson
2021-08-10
Underbar deckare som verkligen sätter en på nålar gällandes nerv/spänning/ Harriet spelar lysande som spritt språngande galen-penga-kåt kvinns. Satyget gör vad som helt för sina egna sjuka lustar. Sen gör regissören klokt i att spela ut henne mot resten av tjänste-folket. Vi som beskådare vet inte riktigt om det är hon som går ned sig i galenskap, eller om det finns en komplott..../ Mkt smart uttänkt.
yrkeschaufföre
2016-05-28
Ganska spännande och väldigt mörk. Snygg och välspelad, självklart en trea.
goeran
2016-05-27
Jan Molanders Kvinna i leopard från 1958 är en trevlig och sevärd kriminalfilm; kanske lite simpelt manus men med goda skådespelarinsatser. Lite av film noir på svenska; både storyn och det snygga svartvita fotot ger sådana vibbar.
Memmem
2016-05-24
Bra kriminalfilm! Den framgångsrike och bestämde Arvid har lyckats återköpa föräldrarnas stora påkostade villa, belägen i en förort till Stockholm. Han har gift sig med Marianne, som är ung och attraktiv, men från enkelt ursprung. Nu har han varit sjuk ett tag, och får ständigt besök av en läkare som blivit förälskad i Marianne. Välskrivet manus, men ändå med för många klichéer. Välspelat av huvudskådespelarna Ulf Palme och Harriet Andersson samt även av flera andra. Fotograferingen är typisk för en mörk kriminalhistoria med många mörka scener, både bildligt och fotografiskt. Genretypisk musik. Betyg: 3+