Kvinna i fara

En plikttrogen hemmafru tvingas kliva ut ur sitt trygga isolerade liv när hennes dotter hamnar i dåligt sällskap. Hon har plötsligt ett lik att ta hand om, en dotter att skydda och en utpressare att förhandla med och allt måste hon göra ensam utan att någon får reda på något.

Originaltitel The Reckless Moment
Regissör Max Ophüls
Manus Mel Dinelli, Henry Garson, Robert E Kent, Robert Soderberg
Genre Drama, Film-Noir, 40-tal
Skådespelare Joan Bennett, James Mason, Geraldine Brooks, Henry O'Neill, Shepperd Strudwick, Roy Roberts, Francis Williams, David Bair

Sheepy
2024-08-16
Stabil thriller som påminner en del om Hitchcocks filmer men som ändå saknar den där sista nerven för att riktigt gripa tag. Lucia Harper (Joan Bennett) måste göra allt för att hålla ihop familjen och sopa igen spåren när hennes dotter råkat ta livet av ett tvivelaktigt äldre kärleksintresse. Joan Bennett är bra i huvudrollen och man vet aldrig riktigt var historien ska ta vägen någonstans. Tyvärr vågar filmen aldrig ta ut svängarna tillräckligt och trots det mörka temat upplevs filmen som någon mjäkig.
skitbad
2020-08-18
Oerhört enkel, rättfram, simpel och nästan ofärdig egentligen men det är liksom något som resonerar lite större än det som "syns"! Lite som i "The Searchers" så är det något i det outtalade som levererar djupet. Långt ifrån komplett som filmupplevelse men Ophuls besitter ju onekligen en speciell förmåga att lyckas ge sina filmer själ, det värderar jag högt! 4-
hsimpson
2020-01-08
Det här var inte vad jag förväntade mig av Ophüls. Manuset är taffligt och inte trovärdigt, och skådespelarna är inte mycket att hänga i granen.
KimEkberg
2019-06-10
Jättefin ju. Strålande vräkig och samtidigt finkänslig och elegant, det är ju en bragd i sig. Mason och Bennett är mycket välcastade och spelar med ömhet och nerv. Undra vilket som är the reckless moment?
Ful_fisk
2017-07-16
Elegant film som inte följer konventionerna utan låter storyn gå bortåt oväntade jaktmarker. Absolut sevärd, även ifall den kanske inte sticker ut som någon av sin tids främsta filmer.
Tonti
2016-07-19
Ovanlig noir med en tydlig förankring i hemmet och mycket spelrum för känslorna. Bennett och Mason är väldigt fina.
F-M-J
2015-09-12
En spännande thriller som lyckas behålla nerven rakt igenom hela speltiden. Skådespelet är bra och ibland blir det kontrastfulla svart vita fotot alldeles ypperligt. -4
Mikka
2011-11-07
Den känns verkligen daterad.
#54
2010-08-18
Känns inte riktigt rätt, men underhåller ändå ganska bra.
wst
2008-10-26
Spännande trots att den inte riktigt engagerar mig. Mycket bra foto och väldigt bra skådespel i såväl Mason som Bennett. Kanske inte riktigt är rättvis i mitt betyg då jag är trött, möjligvis blir det att se om den vid ett senare tillfälle.