Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.1
av 5

Kurt Olsson - filmen om mitt liv som mej själv


Kurt Olssons liv sammanvävt med Göteborgs historia från mitten av 1940-talet fram till nutid. Rockkultur, satellitspaning och högertrafikomläggning är tidstypiska fenomen.


Originaltitel Kurt Olsson - filmen om mitt liv som mej själv
Regissör Håkan Wennberg
Manus Lasse Brandeby, Håkan Wennberg
Genre Komedi, 90-tal
Skådespelare Ulla Skoog, Lasse Brandeby, Hans Wiktorsson, Anki Rahlskog, Kent Andersson, Weiron Holmberg, Per Oscarsson, Joel Cederholm, Ulf Dageby, Puck Ahlsell, Gerd Hegnell
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 3976
Filmnummer 1920

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


Ful_fisk
2021-11-07
Jäkla märklig film. Kulmen på Kurt Olsson-vågen som svepte genom Sverige från att TV-serien breakade 1987, genom nya serier, julkalendrar, Melodifestival-spex och allt möjligt. På något sätt känns det lite hybris, som att de försöker ge djup åt den färgstarka figuren. Men det blir svårt att överföra en figur från TV-program, där han hela tiden agerar reporter och talar till kameran, till ett filmdrama. Filmen blir liksom lite poänglös och handlar egentligen inte om någonting, förutom att den handlar om Kurt Olsson och ger hans bakgrundshistoria. Det är lite fint hur ömsint de trots allt berättar denna rätt flamsiga figurs historia, men någonstans börjar jag undra ifall de glömt bort att skriva in skämt, lite som att de anlitat en komiker och en dramaturg för att skriva manus tillsammans men komikern försov sig och så blev det bara en struktur utan alla roligheter. Stundtals fnissar jag till; jag gillar hela inledningen i svartvitt och så (rätt snyggt filmat också), och militärfarsen är faktiskt rätt kul. Men filmen saknar mest driv och utveckling, lite som att den bygger på ett gäng figurer som ska vara på ett visst sätt, och då står den mest bara och stampar. Ulla Skoog gör dock en bra insats och hennes figur är nog den som mest tar filmen framåt. Lite kul att romansen kommer ganska naturligt med, hon är ju lite hans andrahandsval typ, men de verkar ändå lyckliga ihop till slut, och det känns inte som någon berättelse man brukar se. På slutet har filmen ingen aning om hur den ska sluta, vilket leder till en ganska udda meta-avrundning. Jag undrar om inte filmen hade fungerat mycket bättre om hela filmen gjorts på det viset. Allt som allt en film som likt Macken-filmen, som kom ut samma år och hade lite samma problem, är svår att tycka direkt illa om, men som ändå är svår att kalla särskilt bra.
Jompalompier
2020-10-04
Hur mycket jag än VILL gilla den så blir inte fallet så tyvärr.
wasteoftime
2018-01-08
2017 års sista film för min del, fick bli att se om en gammal klassiker. Jag måste erkänna att det var med viss rädsla. Men den höll oväntat bra, men man märker att filmen flutit ihop med TV-serien lite under åren. Vissa saker är verkligen lika roliga nu som då, medans andra tappat lite fart. Men överlag så tycker jag att det här är kul, och på sitt eget sätt, värmande. Jag kan absolut förstå att alla inte uppskattar Lasse Brandeby och hans skrika gubbe. Men jag gör det. Extra eloge till Ulla Skoog som gör en fantastisk rollprestation som Gun.
Artifact
2017-11-09
Tramsig, men rolig.
Rai
2017-10-08
Jag säger bara det, en kult film!!!
Djason
2017-03-09
Har ju några riktigt roliga scener och det räcker för en 3:a för egentligen är detta inte en bra film.
Stygga-Vargen
2016-11-13
En av de bästa svenska komedierna någonsin! Bra story, skön humor och underbart skådespeleri!
Krille80
2015-05-02
Med "Kurt Olsson" så såg Lasse Brandeby till att skapa en karaktär som kommer leva kvar länge. Denna film ger dock inte samma glädje och skratt som själva karaktären Kurt Olsson gav mig. Filmen har dock sina stunder. 2+
smichael
2014-07-09
Sveriges sjukaste film
NtoNW
2013-07-07
Jag är med i filmen...
Visa äldre kommentarer »