Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3
av 5

Kronprinsessan


Det är strax före jul. Charlotte Ekeblads man har fått ett toppjobb i Uganda. Mitt under flytten ringer telefonen och Charlotte får samtal av statsministern som erbjuder henne posten som miljöminister i sin nya regering. Som miljöminister utsätts Charlotte för tuffare granskning än hon räknat med och trots att hon betraktas som en naturbegåvning blir motståndet övermäktigt. När hennes tidigare så lyckliga äktenskap börjar krackelera tvingas hon fråga sig om priset ändå inte är för högt.


Originaltitel Kronprinsessan
Regissör Kathrine Windfeld
Manus Pia Gradvall, Sara Heldt
Genre Drama, Mini-serie, 2000-tal
Skådespelare Alexandra Rapaport, Ulf Friberg, Suzanne Reuter, Kenneth Milldoff, Reine Brynolfsson, Sven Ahlström, Peter Schildt, Daniel Götschenhjelm, Sten Elfström, Kajsa Ernst, Morgan Alling, Lotta Karlge, Peter Engman
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 236
Filmnummer 54570

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


Rai
2023-01-20
Nja, inte riktigt typ av min smak när det kommer till film...
Gordyal
2016-05-07
Trots att själva storyn saknar driv och är hyfsat ointressant, så blir det aldrig tråkigt. Det är välskrivet, välspelat och välberättat, det är väldigt lättsamt utan att bli platt, ytligt eller banalt, och allt i ett perfekt slötittartempo. Bra. (8-/15)
Xenox
2012-06-26
Bra dramaserie. Alexandra Rapaport passar perfekt som Charlotte Ekeblad.
slitenskiten
2012-01-18
Inte så trovärdigt då va?
Christofer
2011-12-11
Hyggligt intressant, även om jag trodde att det hela skulle ta en något annorlunda riktning. Dessvärre begick jag misstaget att se Kungamorden innan den här då jag inte visste att detta tillhörde samma serie, vilket gjorde att man hade lite för mycket insikt i karaktärerna redan från början. Men det gick ändå hyfsat att bortse ifrån. Däremot känns ju Viksten som en fantasikaraktär, inte minst med alla sina löjliga floskler till one-liners.
Astrojacob
2010-09-23
Mycket bra för att vara svenskt drama. Politisk feel-bad, hehe. Rapaport fullkomligt lysande med sin intensiva närvaro och sitt växlande humör. Bra ensemble i övrigt o bra tempo o manus, kan bara bli en stark Fyra. Imponerande!
Januarianna
2010-08-25
Rappaport är en av sveriges vassaste skådisar, fan vad bra hon är!
muad_dib
2010-04-12
helt ok serie. slutet var otroligt lamt och pk. en svag fyra
slitenskiten
2010-03-11
zzzzzzzz
Nalland
2010-02-13
Konceptet att använda sig av en stark kvinna som tar sig in med storm i en mansdominerad värld är en väl lätt väg att välja. Pressen inifrån och utifrån som bryter ned den starkaste av människa, politiskt, gör att man får nog efter ett tag.
Visa äldre kommentarer »